Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz neemt nieuwe CT-scanner in gebruik

Deze week onderzoekt de afdeling Radiologie in Vlissingen de eerste patiënten met een nieuwe CT-scanner. Het gaat om een nieuwe CT-scanner van Siemens Healthineers die de oude scanner vervangt.

Radioloog Alex Dik over de nieuwe CT-scanner: ‘Deze scanner maakt beelden van hoge kwaliteit terwijl er minder straling en contrastvloeistof nodig is dan voorheen. Dit is beter voor de patiënt. Ook beschikken we over een aanvullende scantechniek waarmee weefselsoorten beter van elkaar te onderscheiden zijn. We hebben daarmee meer informatie voor een nauwkeurige diagnose en adequate therapie. Daar draait het voor onze patiënten natuurlijk om.’

Voorzitter raad van bestuur, Claudia Brandenburg: “Adrz werkt aan het toekomstbestendig houden van de zorg in Zeeland. Verbeteringen op het gebied van diagnostiek horen daarbij, zodat we onze patiënt de best mogelijk zorg kunnen blijven leveren. Het vervangen van een CT-scanner is daar een voorbeeld van.”

Naast de scanruimte zijn ook de kleedkamers en bedieningsruimte opgeknapt. Het onderzoek vindt plaats in een prettige ruimte met rustgevend licht, zowel voor de patiënt als voor de medewerkers.