Adrz ontvangt hoogst haalbare kwaliteitskeurmerk voor kindvriendelijke zorg

Donderdag 29 november ontvangt Adrz van Stichting Kind & Ziekenhuis de Gouden Smiley, het hoogst haalbare kwaliteitskeurmerk voor kindvriendelijke zorg. In heel Nederland hebben slechts 15 ziekenhuizen deze onderscheiding mogen ontvangen. De stichting is lovend over de zeer kindvriendelijke en gezinsgerichte zorg in Adrz.

Adrz Stichting Kind En Ziekenhuis Gouden Smiley Nieuws

De kinderafdeling werd eerder al onderscheiden met een Bronzen Smiley. Voorwaarden daarvoor zijn dat ouders de hele dag bij hun kind aanwezig kunnen zijn, in het ziekenhuis kunnen blijven slapen en aanwezig kunnen zijn bij het inleiden van de narcose en het ontwaken uit de narcose.

Om een Gouden Smiley te krijgen, ligt de nadruk daarnaast op de ervaring van de zorg door de patiënten en ouders zelf. Daarvoor zijn verschillende zaken belangrijk: het bieden van een kindvriendelijke omgeving, het ‘kind-kunnen-zijn’ in het ziekenhuis, aandacht hebben voor de psychische gesteldheid van het kind, het nemen van maatregelen om pijn en angst zoveel mogelijk te voorkomen, optimale samenwerking tussen de verschillende afdelingen en het welkom voelen in het ziekenhuis.

“Het behalen van de Gouden Smiley is de kroon op ons nieuwe Moeder & Kind centrum”, aldus Claudia Brandenburg, voorzitter raad van bestuur Adrz. “Dat kinderen en ouders de zorg in Adrz als bovengemiddeld goed ervaren, is waar het ons uiteindelijk omgaat. We zijn ontzettend blij met deze bevestiging.”

Informatie over het kwaliteitskeurmerk van Stichting Kind & Ziekenhuis en een overzicht van de ziekenhuizen met behaalde Smileys is te vinden op Kindenziekenhuis.nl.