Adrz voert voorlopig minder geplande operaties uit

Vanaf dinsdag 27 oktober 2020 voert Adrz minder geplande operaties uit. Dit besluit is genomen op basis van regionale besluiten van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen). Door minder operaties uit te voeren, kan Adrz de zorg voor het toenemend aantal patiënten die besmet zijn met COVID-19 blijven voortzetten. Alle poliklinische zorg gaat nog wel gewoon door.

Adrz Adrz Voert Voorlopig Minder Geplande Operaties Uit Nieuws

Adrz neemt het besluit om voorlopig minder operaties uit te voeren naar aanleiding van de enorme druk die is ontstaan in de regio met betrekking tot de zorg voor patiënten die besmet zijn met COVID-19. Wanneer deze patiënten in het ziekenhuis terecht komen, hebben zij vaak meer zorg nodig dan reguliere patiënten. Hierdoor is meer personeel nodig.

Adrz kijkt bij het uitstellen van de operaties goed naar de soort ingreep en de situatie van de patiënt. Voor acute en medisch urgente operaties wordt altijd ruimte vrijgehouden. Het ziekenhuis neemt zelf contact op met patiënten die later worden geholpen. Het is dus niet nodig om Adrz zelf te bellen. Afspraken op de verschillende poliklinieken, voor onderzoeken en behandelingen gaan voorlopig gewoon door.

Het ziekenhuis vraagt iedereen die één van de locaties bezoekt om zich aan de algemene richtlijnen te houden.

 

Wat u zelf kunt doen

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen zijn:

  • Schud geen handen.
  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen.
  • Kom niet naar uw afspraak of op bezoek als u luchtwegklachten (zoals bij het coronavirus) heeft.