Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Klinische Geriatrie richt zich op onderzoek en behandeling van met name kwetsbare, oudere mensen met complexe ziekteproblemen.

Ander ziekteverloop

Ouderen ervaren vaak veranderingen op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied en de presentatie van ziekten kan anders verlopen dan bij jongeren. Vaak leidt dit tot klachten zonder dat er een duidelijke ziekte te herkennen is. Oudere mensen hebben vaak meerdere klachten tegelijkertijd die het dagelijks functioneren negatief kunnen beïnvloeden. Zo kan bijvoorbeeld het lopen slechter gaan, het geheugen achteruit gaan en er kan eenzaamheid of somberheid optreden.

Klinisch Geriater

Een klinisch geriater is een arts die gespecialiseerd is in onderzoek en behandeling van ouderdomsziekten en die geleerd heeft om op breed terrein de klachten van de oudere mens te onderkennen en te behandelen. In vergelijking met andere medisch specialisten heeft de geriater meer tijd voor de patiënt. Daarnaast kijkt de geriater niet alleen naar lichamelijke ziekten, maar juist naar de hele mens, dus ook psychische problemen. Ook inventariseert de geriater de zorgproblemen thuis en kijkt hoe iemand zich zo lang mogelijk nog thuis zelf kan redden. Op verzoek van de (huis)arts kan een afspraak bij de klinisch geriater worden gemaakt.

Afdeling Geriatrie

Naast de polikliniek en verpleegafdeling bestaat de afdeling Geriatrie uit de Geheugenpoli.

Wachttijd Geriatrie: Goes 30, Vlissingen 31

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek.