Alle vrouwen krijgen te maken met de overgang. De klachten die u hierbij kunt ervaren komen door het afnemen of wegvallen van het lichaamseigen hormoon oestrogeen. Zo’n 80 % van de vrouwen krijgt veel last van overgangsklachten. Soms zelfs zo erg dat zij hierdoor thuis en op het werk minder goed kunnen functioneren. U kunt bij de menopauze poli terecht om uw klachten te bespreken en een passend behandelplan te kiezen. Ook kunt u bij deze poli al uw vragen over de overgang stellen.

Hoe maak ik een afspraak bij de menopauze poli?

Met een doorverwijzing van de huisarts kunt u een afspraak maken bij de menopauze poli. U krijgt eerst een gesprek met de overgangsconsulente en brengt samen uw klachten in kaart. Daarna spreekt u met de gynaecoloog om overige vragen te stellen en/of uw behandeling te starten. Na twee á drie maanden belt de overgangsconsulente u om de behandeling te evalueren.

Vragenlijst

Nadat u een afspraak hebt gemaakt bij de menopauzepoli, ontvangt u een uitgebreide vragenlijst. Vul deze zo volledig mogelijk in. Met deze informatie kan onze overgangsconsulente zich voorbereiden op het gesprek.

Contact

Neem gerust contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer of mail naar gynaecologie.menopauzepoli@adrz.nl