Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Het specialisme Oogheelkunde houdt zich bezig met de behandeling van oogziekten. Jaarlijks zien wij ongeveer 35.000 patiënten met een oogheelkundige aandoening. Daarvan opereren wij 3000 patiënten aan staar, geven we 4000 maal een injectie voor het behandelen van maculadegeneratie en ontvangen we zo’n 1000 patiënten bij de orthoptist.

Locaties en operatiekamers

Adrz heeft oogheelkundige poliklinieken met de modernste apparatuur in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Op de operatiekamer (OK) in Goes voeren we scheelzienoperaties uit. In Vlissingen is een speciale oogheelkundige OK ingericht. Hier vinden de staaroperaties plaats en geven we ooginjecties bij maculadegeneratie.

Werkwijze Oogheelkunde

Op de polikliniek doen onze doktersassistenten, technisch oogheelkundig assistenten (TOA’s) en optometristen bij u het vooronderzoek. De oogarts stelt de diagnose en bepaalt uw behandeling in overleg met het team. Na een half jaar worden patiënten voor controles afwisselend gezien door de optometrist en de oogarts.

Uw behandeling kan zonder en met opname plaatsvinden. Afspraken vinden zowel in Goes, Vlissingen als Zierikzee plaats. Opname voor langere tijd is alleen mogelijk in Goes.

Veelvoorkomende behandelingen Oogheelkunde

  • Chirurgie traanwegen: traanwegobstructies verhelpen, in samenwerking met KNO-arts
  • Glaucoom: medicatie, laser en zo nodig een operatie om de oogdruk te verlagen.
  • Kinderoogheelkunde (Orthoptie): behandeling van scheelzien, bijziendheid en een lui oog.
  • Maculadegeneratie: speciaal spreekuur en zo nodig behandeling met injecties in het oog.
  • Ooglidchirurgie: behandeling van ectropion en entropion, blepharoplastiek en verwijdering van oogtumortjes.
  • Pterygiumexcisie: verwijdering van een vliesje dat over het hoorvlies groeit.
  • Screening op diabetes.
  • Staaroperaties: de eigen vertroebelde lens wordt vervangen door een heldere kunststoflens.

Onderaan deze pagina ziet u een overzicht van vrijwel alle onderzoeken en behandelingen die we doen.

Wachttijd Oogheelkunde: Goes 200, Vlissingen 200, Zierikzee 200

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek. Als de wachttijd op uw voorkeurslocatie te lang is, kunt u de eerste afspraak op een andere locatie krijgen. Uw vervolgconsulten zullen daarna op de voorkeurslocatie gepland kunnen worden. De wachttijd bij Oogheelkunde is momenteel langer dan gewenst. Indien u eerder gezien wil worden, kunt u contact opnemen met de zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling.