Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

De klinisch patholoog (voorheen patholoog anatoom genoemd) is een medisch specialist die op cel- en weefselmateriaal van patiënten diagnosen stelt.

Het pathologie onderzoek kan om diverse redenen/vragen plaatsvinden. Welke ziekte/afwijking heeft een patiënt? Is bij een operatie in geval van een gezwel deze geheel verwijderd of niet? Gaat het om een goed- of kwaadaardig gezwel? Is er een nabehandeling nodig en zo ja welke? Zijn er uitzaaiingen? Soms zijn er na overlijden van een patiënt nog onbeantwoorde vragen. Onderzoek van de patholoog kan deze vragen mogelijk beantwoorden.

De patholoog is tevens nauw betrokken bij patiëntenbesprekingen met andere specialisten. Daarbij wordt naar aanleiding van onderzoeksuitslagen advies gegeven.

Op het gebied van pathologie werkt Adrz samen met Pathan in Rotterdam. Pathan doet onderzoek voor (huis)artsen in de regio’s Walcheren, Noord- en Zuid Beveland, Schouwen-Duiveland en voor specialisten van Adrz. Onderzoek in het kader van het bevolkingsonderzoek baarmoederhals-,  darm- en borstkanker wordt ook door Pathan verricht.

Adres

Pathan Rotterdam, gevestigd op de 12e verdieping van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam
Kleiweg 500
3045 PM Rotterdam

Fax: 010-4224064

E-mail: secretariaat.pathologie@adrz.nl
Website: pathan.nl

Nader gebruik lichaamsmateriaal en opslag patiëntengegevens

Lees hier meer informatie over het nader gebruik van lichaamsmateriaal (Pathan). Ook de stichting PALGA (pathologisch-anatomisch landelijk geautomatiseerd archief) kan u hierover nader informeren, bekijk hier de informatiefolder van PALGA.

Onderzoeken & behandelingen
Onze zorgverleners