Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Binnen het Centrum voor Pijngeneeskunde werken artsen en onderzoekers samen om goede zorg voor pijnklachten mogelijk te maken. We onderzoeken en behandelen patiënten met chronische, acute en oncologische pijn. Ook bieden wij palliatieve zorg.

Uitstekende en specialistische zorg

Onze missie is het leveren van uitstekende en specialistische zorg aan patiënten met eenvoudige en complexe pijnklachten. Wij hebben onderzoek en zorg onder één dak. Hierdoor behandelen wij u altijd volgens de nieuwste inzichten en behandelingen. U krijgt bij ons een advies en behandeling op maat.

Uw bezoek

In ons Centrum voor Pijngeneeskunde komt u als patiënt met pijnklachten, na doorverwijzing door een huisarts of medisch specialist. We hebben meerdere opties om uw pijn te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld met medicatie of zenuwblokkades.

Zowel voorafgaand aan als enige tijd na uw behandeling vragen wij u om een vragenlijst in te vullen. De resultaten van de vragenlijst gebruiken wij om een zo goed mogelijk beeld van uw klachten te krijgen.

Verpleegkundig pijnconsulent en anesthesioloog/pijnspecialist

U maakt tijdens uw bezoek aan de polikliniek kennis met de verpleegkundig pijnconsulent, die de intake uitvoert en uw medicatie controleert. Vervolgens bezoekt u de anesthesioloog/pijnspecialist. Deze voert indien nodig een lichamelijk onderzoek uit en bespreekt met u de opties voor behandeling van de pijnklachten. Eenvoudige behandelingen kunnen in de meeste gevallen direct worden uitgevoerd. Na de behandeling krijgt u een afspraak voor telefonische controle en gaat u weer naar huis.

Voor dagbehandelingen en/of behandelingen onder sedatie (doezelen) wordt een afspraak met u gemaakt. Voor neuromodulatie evenals het afbouwen van medicatie wordt een stappenplan met u besproken.