Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz werkt volgens de Virtual Fracture Care methode. Heeft u een simpel en stabiel letsel? Dan hoeft u na uw bezoek aan de spoedeisende hulp of gipskamer niet meer terug te komen voor nacontrole. U ontvangt van ons alle informatie via een gratis app (via Apple store of Google play), zodat u thuis in alle rust verder kunt herstellen.

Wat is een simpel en stabiel letsel?

Een simpel en stabiel letsel is bijvoorbeeld een botbreuk die in principe goed herstelt. Als patiënt met zo’n breuk krijgt u, in plaats van gips, een brace of verband; materiaal dat u zelf kunt verwijderen. Na de behandeling krijgen de patiënten met deze letsels voor vertrek duidelijke uitleg over de Virtual Fracture Care-app.

Hoe werkt de app?

In de app vinden patiënten informatie over de behandeling, het herstel en de herstelperiode van het letsel. Maar ook voorbeeldvideo’s van oefeningen en het opnieuw aantrekken van de brace, bijvoorbeeld na het douchen. De app ondersteunt een behandeling waarbij de patiënt de regie heeft: er wordt geen standaardcontrole afgesproken, maar de patiënt kan het herstel zelf in de gaten houden. Naast de app is een speciaal telefoonnummer ingesteld, de ‘Breuklijn’. Dit nummer kan gebeld worden bij vragen of aanhoudende klachten en is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 uur en 10.30 uur ’s ochtends op het nummer 088 125 4202.