Je bent zwanger, een bijzondere periode breekt aan en er gaat veel veranderen, niet alleen lichamelijk en emotioneel maar ook thuis. Op deze pagina’s hopen we een heleboel vragen te kunnen beantwoorden.

Voorlichtingsavond

Bij Adrz worden jaarlijks meer dan 1500 baby’s geboren. De afdeling Kraam en Verloskunde (onderdeel van het Moeder & Kind centrum) doet er alles aan om aanstaande ouders goed te informeren en op hun gemak te stellen. Zo zijn er drie keer per maand voorlichtingsavonden in het ziekenhuis in Goes. Hier ontvang je uitgebreid informatie over bevallen in ons ziekenhuis en kun je de verloskamer te bezichtigen.
Je kunt je drie maanden voor de bevalling aanmelden voor een voorlichtingsavond via de Kraamafdeling, 0113-234311 (graag tussen 13.30 – 15.30 uur).

Data voorlichtingsavonden

  • juli: 2, 4, 16, 18
  • augustus: 1, 6, 20, 22
  • september: 3, 5, 17, 19
  • oktober: 1, 3, 15, 17
  • november: 5, 7, 12,14
  • december: 3, 12, 17, 19

Pilot ‘Team Groen’

Vanaf april 2018 zijn we gestart met een pilot ‘Team Groen’. Dit houdt in dat een groep zwangeren, na toestemming, begeleid wordt door een kleinschalig team. Op deze manier willen we kwaliteit van zorg en persoonlijke aandacht combineren. We kunnen zo een goede vertrouwensband opbouwen en optimaal beleid voeren tijdens de zwangerschap en de komende bevalling / kraamtijd.

Het team draagt de naam: ‘Team Groen’ en bestaat uit 3 klinisch verloskundigen en 2 gynaecologen. De klinisch verloskundigen Wendy Kaptein, Leonie Bilterijst en Rogine Dingemanse en gynaecologen; Mimosa Bruinooge en Paul Meeuwissen.

Na een proefperiode bekijken we welk vervolg Team Groen krijgt en of dit verder wordt uitgerold over de polikliniek.

Onderzoeken & behandelingen
Toon alle