U bent zwanger, een bijzondere periode breekt aan en er gaat veel veranderen. Niet alleen lichamelijk en emotioneel, maar ook thuis.

In ons Moeder & Kind centrum van Adrz begeleiden wij u en uw partner graag in deze bijzondere fase in jullie leven. Op die manier ondersteunen we jullie kindje een goede start te geven. U bent altijd welkom bij ons. Of het nu gaat om bevallen met uw eigen verloskundige of bij de gynaecoloog. 24 uur per dag staat een deskundig team voor u klaar de bevalling te begeleiden. Van kinderwens tot en met de nacontrole na de bevalling, alle begeleiding vindt plaats onder één dak.

1e en 2e lijns verloskundigen

Als een zwangerschap normaal verloopt, wordt u meestal begeleid door een eerstelijns verloskundige. Wanneer blijkt dat een zwangerschap of baring niet normaal verloopt, maakt de verloskundige een inschatting van de aard en ernst van de complicaties. Tijdens deze risicoselectie kijkt de verloskundige of er specialistische zorg nodig is. Als deze specialistische zorg nodig is verwijst de eerstelijns verloskundige je door naar de tweede lijn (het ziekenhuis).

De gynaecologen werken nauw samen met de klinisch verloskundigen, dit zijn 2e lijns verloskundigen die in het ziekenhuis werken en zwangere vrouwen met een verhoogd risico begeleiden. De gynaecoloog is medisch eindverantwoordelijk voor de begeleiding en controle van vrouwen bij wie een verhoogd risico bestaat op complicaties tijdens de zwangerschap en/of de bevalling.

Bevallingen met medische indicatie, dus onder supervisie van een gynaecoloog, vinden in ons ziekenhuis allemaal plaats op de locatie in Goes. Enkele keren per maand is er een informatieavond voor aanstaande ouders in het ziekenhuis in Goes. In de vierde/vijfde maand van de zwangerschap kunt u zich aanmelden voor deze informatieavond via het telefoonnummer 0113 234 311 tussen 13.30 en 15.30 uur.

Pilot ‘Team Groen’

Vanaf april 2018 zijn we gestart met een pilot ‘Team Groen’. Dit houdt in dat een groep zwangeren, na toestemming, begeleid wordt door een kleinschalig team. Op deze manier willen we kwaliteit van zorg en persoonlijke aandacht combineren. We kunnen zo een goede vertrouwensband opbouwen en optimaal beleid voeren tijdens de zwangerschap en de komende bevalling / kraamtijd.

Het team draagt de naam: ‘Team Groen’ en bestaat uit 3 klinisch verloskundigen en 2 gynaecologen. De klinisch verloskundigen Wendy Kaptein, Leonie Bilterijst en Rogine Dingemanse en gynaecologen; Mimosa Bruinooge en Paul Meeuwissen.

Na een proefperiode bekijken we welk vervolg Team Groen krijgt en of dit verder wordt uitgerold over de polikliniek.