Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Bijna 800 bezoekers tijdens banenmarkt en open dag

Afgelopen zaterdag bezochten bijna 800 geïnteresseerden de banenmarkt in Goes en de open dag in Vlissingen van Adrz. Op beide locaties verliep de dag voorspoedig.

In Goes konden de bezoekers zich tijdens de banenmarkt oriënteren op een baan in de zorg. Bijna 300 mensen bezochten de banenmarkt. Op de eerste verdieping stonden kramen waarin verschillende afdelingen informatie gaven over de functies en opleidingen in het ziekenhuis. Onder andere de Kind- en Kraamafdeling, de afdeling Beeldvormende Technieken en de Acute Opname Afdeling waren aanwezig. Ook lieten de medewerkers van de Intensive Care met demonstraties zien hoe het eraan toe kan gaan op deze drukke afdeling.

De open dag in Vlissingen trok ruim 500 bezoekers. Voor de aanwezige afdelingen was veel interesse. Zo lieten zo’n 50 bezoekers een echo maken van een hand of pols en kwamen rond de 60 aankomende moeders langs voor een echo van hun ongeboren kindje. Verder konden de bezoekers onder andere in speciale operatiekleding een operatiekamer vanbinnen bekijken, kregen ze een rondleiding door het Borstzorgcentrum en over de verpleegafdeling, en konden ze speciale voeding proeven bij de afdeling Diëtetiek.