Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Actuele informatie over het coronavirus (COVID-19)

Om uw bezoek aan Adrz zo veilig mogelijk te maken, nemen we een aantal maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Op deze pagina leest u welke maatregelen Adrz neemt.

Maatregelen

Dragen mondneusmasker

Bezoekers van patiënten die op de klinische afdelingen liggen, zijn verplicht een mondneusmasker te dragen als ze binnen 1,5 meter van de patiënt komen. Hiermee wordt de kans op besmetting verkleind. Mondneusmaskers worden bij de verpleegafdelingen beschikbaar gesteld.

Begeleiding bezoek tijdens corona

We vragen u zoveel mogelijk alleen te komen naar een afspraak en bezoek zoveel mogelijk te beperken. Zo houden we het risico dat mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus (COVID-19) op onze locaties bezoeken zo klein mogelijk.

Uitzonderingen hierop gelden alleen na toestemming van de hoofdbehandelaar.

Specifieke regels gelden voor het Moeder & Kind centrum, een afspraak op een polikliniek en de begeleiding op de Spoedeisende Hulp:

Moeder & Kind centrum

Bij een dagopname op de Kinderafdeling is per patiënt één begeleider toegestaan. Klinische opname Kinder- en Kraamafdeling: ouders/partner zijn doorlopend welkom. Broertjes en zusjes + één bezoeker zijn welkom in overleg.

Begeleiding bij afspraak polikliniek

Het uitgangspunt blijft voorlopig nog om afspraken zoveel mogelijk telefonisch of digitaal te doen. We vragen u zoveel mogelijk alleen te komen naar een afspraak.

Begeleiding Spoedeisende Hulp

Er zijn twee begeleiders toegestaan. Bij patiënten met COVID-19-klachten is begeleiding toegestaan na het aantonen van een negatieve PCR-test.

Voor de begeleiders gelden de volgende regels:

  • Begeleiders moeten bij de patiënt op de kamer blijven.
  • Er mag niet tussendoor gewisseld worden van begeleider.
  • Begeleiders dragen een mondneusmasker als de verpleegkundige/artsen op de kamer aanwezig zijn.
  • Andere familieleden/begeleiders (buiten de twee toegestane begeleiders) die ook aanwezig zijn wachten buiten of in de hal achter de receptie. Wachten in onze SEH wachtkamer is niet toegestaan.

Bezoek in coronatijd

Patiënten die in het ziekenhuis in Goes of op onze locatie in Vlissingen liggen, mogen beperkt bezoek ontvangen. Per patiënt zijn per bezoekmoment twee bezoekers welkom, maar kom bij voorkeur alleen. Uitzonderingen hierop gelden alleen na toestemming van de hoofdbehandelaar.

Lees meer over de voorwaarden en bezoektijden per afdeling op Adrz.nl/bezoektijden.

Wat u zelf kunt doen

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen zijn:

  • Schud geen handen.
  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen.
  • Kom niet naar uw afspraak of op bezoek als u coronagerelateerde klachten heeft.

Bezoek geestelijke diensten in coronatijd

Als Dienst Geestelijke Verzorging zijn we heel blij dat er vanuit Adrz alles aan wordt gedaan om bezoek mogelijk te blijven maken. Wel zijn de regelingen daaromtrent aangescherpt, om zo min mogelijk extra risico te creëren voor alle patiënten die aan onze zorgen worden toevertrouwd. We verzoeken u daarom om rekening te houden met de algemene maatregelen die in Adrz gelden.

Als pastor/predikant/kerkelijk werker, was u wellicht gewend buiten de bezoektijden om de patiënten die lid zijn van uw kerk te bezoeken. Bijzondere tijden vragen om bijzondere regelingen. We willen u vragen om, als bezoek gewenst is, vooraf telefonisch contact op te nemen met de betreffende afdeling, om de mogelijkheden tot bezoek en eventueel een tijdstip van bezoek af te spreken.

De COVID-testpoli

In de testpoli kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

De COVID-testlocatie

Op de testlocatie kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

Afspraak maken

De COVID-testlocatie is een samenwerking met de GGD. Iedereen kan met milde klachten zich laten testen op het coronavirus. Bel naar het nummer 0800 1202 om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland.

Uitslag

Voor uw uitslag verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Uitslag coronatest

De COVID-testlocatie is een samenwerking met de GGD. Voor de uitslag van uw Coronatest verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Wanneer u getest bent op het coronavirus, ontvangt u zo snel mogelijk via de GGD telefonisch de testuitslag. Het streven is om binnen twee werkdagen de uitslag door te geven. Let op: de 48 uur gaat in op het einde van de dag waarop u getest bent.

Op Mijn Adrz is de uitslag binnen een werkdag zichtbaar. Alleen patiënten van Adrz kunnen inloggen op Mijn Adrz. U bent patiënt van Adrz als uw legitimatiebewijs gecontroleerd en geregistreerd is bij Adrz. Voor het inloggen heeft u een DigiD met sms-controle nodig. Let op: de sms-controle is niet standaard ingesteld, dit dient u eenmalig aan te vragen via de website van DigiD. Meer informatie en een instructiefilmpje over Mijn Adrz vindt u hier.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testlocatie in Goes, Vlissingen of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland.

Vaccinatie locaties

GGD-vaccinatielocaties

Nog niet gevaccineerd tegen COVID-19? U kunt zich snel en zonder afspraak laten vaccineren tegen COVID-19 door de GGD. Het is noodzakelijk een identiteitsbewijs mee te nemen en een mondneusmasker te dragen. Adressen, openingstijden, alle GGD-vaccinatielocaties en meer informatie zijn te vinden op www.ggdzeelandprikt.nl.