Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Actuele informatie over het coronavirus (COVID-19)

Om uw bezoek aan Adrz zo veilig mogelijk te maken, nemen we een aantal maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

De belangrijkste uitgangspunten binnen de huidige maatregelen is de 1,5 meter afstandsregel en het dragen van een mondneusmasker. In verband met coronabesmettingen, verzoeken we patiënten die een afspraak hebben, begeleiders en bezoekers een mondneusmasker te dragen. In de wachtruimtes geldt een maximum aantal personen.

Op deze pagina leest u welke maatregelen Adrz neemt.

Maatregelen

Coronacheck

Bij Adrz bieden we veilige en kwalitatief uitstekende zorg op al onze locaties. Om deze veilige en goede zorg te kunnen garanderen, is het belangrijk dat we zo min mogelijk mensen op onze locaties ontvangen die daar niet per se moeten zijn.

Daarom vragen we mensen met maximaal één begeleider (op 1,5 meter en met mondneusmasker) naar een afspraak te komen en bezoek zoveel mogelijk te beperken. Zo houden we het risico dat mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus (COVID-19) onze locaties bezoeken zo klein mogelijk.

Komt u toch bij een van onze locaties, dan vragen we u na te gaan of er een kans bestaat dat u besmet bent met het coronavirus (COVID-19). Doe hier de coronacheck.

Dragen mondneusmasker

In belang van alle patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers en vrijwilligers, verzoeken we patiënten die een afspraak hebben, begeleiders en bezoekers een mondneusmasker te dragen. In de wachtruimtes geldt een maximum aantal personen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, patiënten, begeleiders, bezoekers en medewerkers. U mag uw eigen mondneusmasker meebrengen.

Heeft u coronaklachten, dan krijgt u van ons bij de ingang van het ziekenhuis een medisch mondneusmasker. Dit medisch mondneusmasker blijft u dragen totdat u het ziekenhuis verlaat.

Hoe komt u aan een mondneusmasker?

Wij vragen u een mondneusmasker van thuis mee te nemen. Dat mag een mondneusmasker zijn van stof of een wegwerpmasker zoals u kunt kopen bij supermarkt of drogist.

Mondneusmasker richtlijnen

Plastic maskers en faceshields zijn op onze locaties niet toegestaan. Bent u niet in staat een mondneusmasker te dragen, maar heeft u wel een afspraak voor een consult, onderzoek of behandeling? Neem dan contact met ons op door voorafgaand aan uw afspraak een e-mail te sturen naar info@adrz.nl. U vermeldt hierbij uw geboortedatum, de datum en tijd dat u een afspraak heeft, de afdeling waar u een afspraak heeft en de reden waarom u niet in staat bent een mondneusmasker te dragen. Samen zoeken we graag naar een oplossing.

Bent u toch naar Adrz gekomen en kunt u geen mondneusmasker dragen, dan vragen we u huiswaarts te gaan en contact met ons op te nemen. Bezoekers die geen mondneusmasker willen of kunnen dragen worden niet op onze locaties toegelaten. Spoedpatiënten helpen we altijd.

Bekijk ook de veel gestelde vragen over het dragen van een mondneusmasker in het ziekenhuis.

Begeleiding bezoek tijdens corona

We vragen u met maximaal één begeleider naar een afspraak te komen en bezoek zoveel mogelijk te beperken. Zo houden we het risico dat mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus (COVID-19) op onze locaties bezoeken zo klein mogelijk.

Uitzonderingen hierop gelden alleen na toestemming van de hoofdbehandelaar.

Specifieke regels gelden voor het Moeder & Kind centrum, een afspraak op een polikliniek en de begeleiding op de Spoedeisende Hulp:

Moeder & Kind centrum

Bij een dagopname op de Kinderafdeling is per patiënt één begeleider toegestaan. Klinische opname Kinder- en Kraamafdeling: ouders/partner zijn doorlopend welkom. Broertjes en zusjes + één bezoeker zijn welkom in overleg.

Begeleiding bij afspraak polikliniek

Het uitgangspunt blijft voorlopig nog om afspraken zoveel mogelijk telefonisch of digitaal te doen. Er is één begeleider (op 1,5 meter of met mondneusmasker in wachtkamer én spreekkamer) toegestaan.

Begeleiding Spoedeisende Hulp

Er is één begeleider (op 1,5 meter en met mondneusmasker) toegestaan. Bij kinderen onder 12 jaar zijn twee begeleiders toegestaan. Bij patiënten met COVID-19-klachten is begeleiding toegestaan na het aantonen van een negatieve PCR-test.

Bezoek in coronatijd

Patiënten die in het ziekenhuis in Goes of op onze locatie in Vlissingen liggen, mogen beperkt bezoek ontvangen. Per patiënt is per bezoekmoment maximaal één bezoeker toegestaan. Uitzonderingen hierop gelden alleen na toestemming van de hoofdbehandelaar.

Plan uw bezoek via Adrz.boekeenbezoek.nl. Hier kunt u ook de actuele bezoektijden vinden.

Lees meer over de voorwaarden en bezoektijden per afdeling op Adrz.nl/bezoektijden.

Wat u zelf kunt doen

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen zijn:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen
  • Schud geen handen
  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen
  • Draag een mondneusmasker
  • Kom niet naar uw afspraak of op bezoek als u coronagerelateerde klachten heeft

Corona in de thuissituatie

Heeft u het coronavirus (COVID-19) of wordt u hier nog van verdacht? Het is belangrijk dat u zich aan een aantal adviezen houdt. Zo helpt u voorkomen dat mensen om u heen besmet raken. In onze folder Coronavirus (COVID-19) in de thuissituatie leest  u hier meer over. Ook verwijzen wij u in deze folder door naar websites van de Rijksoverheid waar u altijd de meest actuele informatie kunt vinden.

Derde COVID-19-vaccinatie

Het RIVM heeft een aantal risicogroepen gedefinieerd die in aanmerking komen voor een derde COVID-19-vaccinatie.

Indien u volgens de richtlijnen van de RIVM in aanmerking komt voor een derde COVID-19-vaccinatie krijgt u vanuit uw behandelend arts/ziekenhuis een brief, waarmee u een afspraak kunt maken voor deze vaccinatie. Op dit moment zijn de artsen druk bezig de patiënten te selecteren. U krijgt een brief indien u in aanmerking komt. U kunt ook zelf kijken op site van het RIVM, de patiëntengroepen die in aanmerking komen voor een derde vaccinatie staan op de site vermeld.

De COVID-testpoli

In de testpoli kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

De COVID-testlocatie

Op de testlocatie kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

Afspraak maken

De COVID-testlocatie is een samenwerking met de GGD. Iedereen kan met milde klachten zich laten testen op het coronavirus. Bel naar het nummer 0800 1202 om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testlocatie in Goes, Vlissingen of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland. Hebt u een verwijzing van de huisarts of uw werkgever? Dan kunt u wel direct naar de testlocatie komen.

Test afnemen bij Zeelandhallen Goes – (walk-through)

U vindt de COVID-testlocatie bij de Zeelandhallen aan het Da Vinciplein 1 in Goes. Volg de route naar de Zeelandhallen en volg daar de borden ‘COVID-testlocatie’. Bij de testlocatie volgt u de aanwijzingen op van het personeel.

Test afnemen bij Adrz Vlissingen

In Vlissingen vindt u de COVID-testlocatie bij Adrz aan de Koudekerkseweg 88. De testlocatie bevindt zich op de parkeerplaats naast het ziekenhuis en is bereikbaar via de Sottegemstraat (let op: niet via de Koudekerkseweg).

Test afnemen bij Adrz Zierikzee

In Zierikzee kunt u zich laten testen bij de COVID-testpoli bij Adrz aan de Grevelingenstraat 14.

Uitslag

Voor uw uitslag verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Uitslag coronatest

De COVID-testlocatie is een samenwerking met de GGD. Voor de uitslag van uw Coronatest verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Wanneer u getest bent op het coronavirus, ontvangt u zo snel mogelijk via de GGD telefonisch de testuitslag. Het streven is om binnen twee werkdagen de uitslag door te geven. Let op: de 48 uur gaat in op het einde van de dag waarop u getest bent.

Op Mijn Adrz is de uitslag binnen een werkdag zichtbaar. Alleen patiënten van Adrz kunnen inloggen op Mijn Adrz. U bent patiënt van Adrz als uw legitimatiebewijs gecontroleerd en geregistreerd is bij Adrz. Voor het inloggen heeft u een DigiD met sms-controle nodig. Let op: de sms-controle is niet standaard ingesteld, dit dient u eenmalig aan te vragen via de website van DigiD. Meer informatie en een instructiefilmpje over Mijn Adrz vindt u hier.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testlocatie in Goes, Vlissingen of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland.

Vaccinatielocaties

GGD-vaccinatielocaties

Nog niet gevaccineerd tegen COVID-19? U kunt zich snel en zonder afspraak laten vaccineren tegen COVID-19 door de GGD op een van de pop-up locaties van Adrz Goes, Vlissingen en Zierikzee. Het is noodzakelijk een identiteitsbewijs mee te nemen en een mondneusmasker te dragen. Adressen, openingstijden, alle GGD-vaccinatielocaties en meer informatie zijn te vinden op www.ggdzeelandprikt.nl.