COVID-19-testlocatie XL opent 14 december in Goes

Adrz Testlocatie XL Zeelandhalen Covid 19 Maatregelen Nieuws

GGD Zeeland opent 14 december in de Zeelandhallen in Goes een nieuwe XL testlocatie. Donderdag 10 december wordt begonnen met de opbouw. De testlocatie is ter uitbreiding van de beschikbare Zeeuwse capaciteit om mensen met COVID-19-gerelateerde klachten te testen op het coronavirus.

Samenwerking Adrz, gemeente Goes en GGD Zeeland

De komst van de XL testlocatie is een samenwerking tussen Adrz, gemeente Goes en de GGD Zeeland. De opening van de XL testlocatie volgt op de wens van het ministerie van VWS om de testcapaciteit in Nederland te vergroten om klaar te zijn voor een verwachte toename in testaanvragen voor de komende wintermaanden. De huidige testlocatie bij Adrz in Goes komt hiermee te vervallen.

Afspraak maken

U kunt via de de gebruikelijke route een afspraak maken voor een coronatest: online via Coronatest.nl en telefonisch via 0800 – 1202. Naast de tot nu toe steeds gebruikte PCR-test zal vanaf eind december op deze XL testlocatie ook gebruik worden gemaakt van de zogenaamde antigeen sneltest. Welke test iemand krijgt, hangt af van de persoonlijke situatie. Het is bij het maken van een afspraak niet mogelijk om specifiek voor de sneltest te kiezen. Het gebruik van XL testlocaties en sneltesten maakt het onder andere mogelijk sneller te starten met het bron- en contactonderzoek.

Werkwijze

De afname van een sneltest gebeurt op dezelfde manier als de reguliere PCR-test, met een wattenstaafje in de neus. De bezoekers van de XL testlocatie die met een antigeentest getest worden krijgen de uitslag niet ter plekke te horen. De uitslag van de sneltest is er meestal binnen een aantal uur. Mensen ontvangen de uitslag digitaal of, indien men niet over een DigiD beschikt, telefonisch. Indien de test positief is, neemt de GGD Zeeland telefonisch contact op voor bron- en contactonderzoek.

Kijk voor meer informatie op: GGDzeeland.nl.