De geboorte van de BabyRoo!

Sinds vorige week zijn wij de trotse eigenaar van vijf BabyRoo’s. We zijn het eerste ziekenhuis in de regio dat hier gebruik van gaat maken.

Wat is de BabyRoo?

De babyroo is een warmtetafel met moderne thermo regulerende functies. De warmteregulatie kan zowel handmatig als automatisch gereguleerd worden. Zodat de baby precies krijgt wat hij of zij nodig heeft. De warmtestraler verwarmt het matrasoppervlak gelijkmatig en continu, waardoor onderkoeling van een te vroeggeboren baby wordt beperkt. Daarnaast bevat de BabyRoo geavanceerde ingebouwde technologieën om de baby respiratoir te ondersteunen in geval van reanimatie. Tevens draagt de Babyroo bij aan het geven van gezinsgerichte zorg.

Acute zorg voor de pasgeboren baby

Ook zorgt de BabyRoo voor een betere acute opvang bij de geboorte. Er worden vijf opvangtafels geplaatst op die plaatsen waar deze pasgeborenen direct medische hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Spoedeisende Hulp, de OK en natuurlijk op de Verlos- en Kinderafdeling. Voor het eerst worden deze kwetsbare baby’s op precies dezelfde manier in het ziekenhuis opgevangen en geholpen, wat een enorme innovatie betekent in de kwaliteit van de zorg voor pasgeborenen.

Ergonomisch

De opvangtafel is ontworpen om zorgverleners een ergonomische werkplek te bieden, waar zelfs in hectische situaties alle benodigde functies gemakkelijk toegankelijk zijn. Al met al zien we deze tafels als een enorme innovatie waar wij als ziekenhuis heel blij mee zijn.