Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Gedeeltelijke versoepelingen

Nu de cijfers dalen, krijgen we steeds meer vragen over versoepelingen van de COVID-maatregelen binnen Adrz. We sluiten aan bij de landelijke richtlijnen. Dat betekent dat we heel blij zijn dat de Foodshop weer open is. U kunt binnen een broodje of iets te drinken halen.

Wij vragen u nog steeds om bij COVID-achtige klachten thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken. Bij binnenkomst in het ziekenhuis vragen wij u dit nogmaals. U hoeft hiervoor niet meer langs een balie en het meten van uw temperatuur is niet meer nodig. De 1,5m en het dragen van mondneusmaskers is nog altijd beleid van de overheid en dus ook bij Adrz. Ook als u gevaccineerd bent.

Graag willen we verdere versoepelingen doorvoeren. Zeker als het gaat om onze bezoekregeling op de verpleegafdeling (één bezoeker per patiënt) én het beleid om alleen naar een afspraak op de poli te komen. We staan helaas voor het dilemma dat het handhaven van 1,5m moeilijk is wanneer we de huidige regels loslaten. De patiëntenkamers en wachtruimtes zijn daar niet groot genoeg voor. We volgen de landelijke richtlijnen en bekijken of verdere versoepeling binnenkort mogelijk is.