Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Hoogst haalbare eindoordeel Elsevierlijst

Vorige week konden we met trots vermelden dat we in de AD Ziekenhuis Top 100 zijn gestegen naar plaats 14; deze week behaalden we het hoogst haalbare eindoordeel en een eervolle vermelding in de lijst Beste Ziekenhuizen van Elsevier Weekblad. Een heel mooie prestatie waar we trots op zijn!

Elsevier Weekblad publiceert ieder jaar een lijst met de 75 beste ziekenhuizen. Dit jaar behaalden we het hoogst haalbare eindoordeel en kregen we een eervolle vermelding in deze lijst. Het gaat goed met Adrz en dat is heel fijn voor de inwoners van Zeeland. De inspanningen van onze medewerkers en medisch specialisten, de resultaten van onze samenwerking met het Erasmus MC en met collega zorginstellingen leiden tot goede ziekenhuiszorg in onze provincie. Ook de investeringen die door Adrz worden gedaan in bijvoorbeeld een extra CT-scan in Goes, een Moeder & Kind centrum, een nieuwe afdeling Heelkunde, een fantastische Scopie Behandel Afdeling in Goes, een nieuw Pijncentrum in Vlissingen, een Patiëntgerichtheidsprogramma voor alle medewerkers en investeringen in het medisch dossier van de patiënt dragen hieraan bij.

Uitleg lijst Beste Ziekenhuizen

Het overzicht van Elsevier Weekblad is geen ranglijst, maar laat zien in hoeverre een ziekenhuis afwijkt van het landelijk gemiddelde. Dit wordt gemeten aan de hand van 556 indicatoren. Het eindoordeel van het onderzoek is gebaseerd op twee pijlers: de medische zorg en de patiëntgerichtheid.