Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Coronavirus

GGD-vaccinatielocaties

Nog niet gevaccineerd tegen COVID-19? U kunt zich snel en zonder afspraak laten vaccineren tegen COVID-19 door de GGD op een van de pop-up locaties van Adrz Goes, Vlissingen en Zierikzee. Het is noodzakelijk een identiteitsbewijs mee te nemen en een mondneusmasker te dragen. Adressen, openingstijden, alle GGD-vaccinatielocaties en meer informatie zijn te vinden op www.ggdzeelandprikt.nl.

Corona

Het RIVM heeft een aantal risicogroepen gedefinieerd die in aanmerking komen voor een derde COVID-19-vaccinatie.

Indien u volgens de richtlijnen van de RIVM in aanmerking komt voor een derde COVID-19-vaccinatie krijgt u vanuit uw behandelend arts/ziekenhuis een brief, waarmee u een afspraak kunt maken voor deze vaccinatie. Op dit moment zijn de artsen druk bezig de patiënten te selecteren. U krijgt een brief indien u in aanmerking komt. U kunt ook zelf kijken op site van het RIVM, de patiëntengroepen die in aanmerking komen voor een derde vaccinatie staan op de site vermeld.

Derde COVID-19-vaccinatie

Het RIVM heeft een aantal risicogroepen gedefinieerd die in aanmerking komen voor een derde COVID-19-vaccinatie.

Indien u volgens de richtlijnen van de RIVM in aanmerking komt voor een derde COVID-19-vaccinatie krijgt u vanuit uw behandelend arts/ziekenhuis een brief, waarmee u een afspraak kunt maken voor deze vaccinatie. Op dit moment zijn de artsen druk bezig de patiënten te selecteren. U krijgt een brief indien u in aanmerking komt. U kunt ook zelf kijken op site van het RIVM, de patiëntengroepen die in aanmerking komen voor een derde vaccinatie staan op de site vermeld.

Corona en kerkdiensten

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zo klein mogelijk te houden, zijn er momenteel geen kerkdiensten. Bedankt voor uw begrip.

Begeleiding

Wij vragen iedereen die een afspraak heeft op één van onze Adrz-locaties alleen te komen, tenzij

  • u 17 jaar of jonger bent. U mag één begeleider meenemen.
  • u patiënt op de Spoedeisende Hulp bent. U mag één begeleider meenemen.
  • u bij ons komt bevallen. U mag één begeleider meenemen.
  • uw medisch specialist heeft aangegeven dat u één begeleider mag meenemen.

Als u een consult, onderzoek, behandeling of ingreep heeft op een van onze locaties, kan uw behandelend medisch specialist bepalen dat u één begeleider mee mag nemen. U krijgt tijdens uw afspraak, of digitaal (per e-mail) een bewijs mee. Dit bewijs kunt u bij binnenkomst laten zien. Uw begeleider mag dan mee naar uw afspraak. Wanneer u niet onder de 18 jaar oud bent of komt bevallen en u heeft geen toestemming van uw medisch specialist, mag u dus geen begeleider meenemen. Komt u naar een afspraak en heeft u begeleiding nodig omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent, dan helpt een van onze medewerkers u tijdens uw bezoek aan het ziekenhuis. Wanneer u een vraag heeft over uw afspraak, neem dan contact op met uw behandelend medisch specialist of contactpersoon bij het ziekenhuis.

Dragen mondneusmasker

Vanaf 14 september 2022 is het niet meer verplicht om op onze locaties Goes, Vlissingen en Zierikzee een mondneusmasker te dragen.

Uitslag coronatest

De COVID-testlocatie is een samenwerking met de GGD. Voor de uitslag van uw Coronatest verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Wanneer u getest bent op het coronavirus, ontvangt u zo snel mogelijk via de GGD telefonisch de testuitslag. Het streven is om binnen twee werkdagen de uitslag door te geven. Let op: de 48 uur gaat in op het einde van de dag waarop u getest bent.

Op Mijn Adrz is de uitslag binnen een werkdag zichtbaar. Alleen patiënten van Adrz kunnen inloggen op Mijn Adrz. U bent patiënt van Adrz als uw legitimatiebewijs gecontroleerd en geregistreerd is bij Adrz. Voor het inloggen heeft u een DigiD met sms-controle nodig. Let op: de sms-controle is niet standaard ingesteld, dit dient u eenmalig aan te vragen via de website van DigiD. Meer informatie en een instructiefilmpje over Mijn Adrz vindt u hier.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testlocatie in Goes, Vlissingen of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland.

Coronacheck

Bij Adrz bieden we veilige en kwalitatief uitstekende zorg op al onze locaties. Om deze veilige en goede zorg te kunnen garanderen, is het belangrijk dat we zo min mogelijk mensen op onze locaties ontvangen die daar niet per se moeten zijn.

Daarom vragen we mensen tenzij het niet anders kan, zonder begeleiding naar een afspraak te komen en bezoek zoveel mogelijk te beperken. Zo houden we het risico dat mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus (COVID-19) onze locaties bezoeken zo klein mogelijk.

Komt u toch bij een van onze locaties, dan vragen we u na te gaan of er een kans bestaat dat u besmet bent met het coronavirus (COVID-19). Doe hier de coronacheck.

Heeft u coronagerelateerde klachten en kunt u niet naar uw afspraak komen? Denk er dan aan om deze af te zeggen en een nieuwe afspraak te maken. In uw plaats kan er dan een andere patiënt komen. Zo voorkomen we onnodig lange wachtlijsten.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zorgverlener

Wanneer draagt een zorgverlener een mondneusmasker?

Iedereen draagt een medisch mondneusmasker op onze locaties, ook in de publieke ruimtes zoals gangen en hallen.

Adrz volgt de richtlijnen van het RIVM.

Corona en de longen

Op de website van het Longfonds vindt u uitgebreide informatie over wat er precies met de longen gebeurt als iemand corona heeft.

Wat u zelf kunt doen

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen zijn:

  • Schud geen handen.
  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen.
  • Kom niet naar uw afspraak of op bezoek als u coronagerelateerde klachten heeft.

De COVID-testlocatie

Op de testlocatie kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

Afspraak maken

De COVID-testlocatie is een samenwerking met de GGD. Iedereen kan met milde klachten zich laten testen op het coronavirus. Bel naar het nummer 0800 1202 om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testlocatie in Goes, Vlissingen of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland. Hebt u een verwijzing van de huisarts of uw werkgever? Dan kunt u wel direct naar de testlocatie komen.

Test afnemen bij Zeelandhallen Goes – (walk-through)

U vindt de COVID-testlocatie bij de Zeelandhallen aan het Da Vinciplein 1 in Goes. Volg de route naar de Zeelandhallen en volg daar de borden ‘COVID-testlocatie’. Bij de testlocatie volgt u de aanwijzingen op van het personeel.

Test afnemen bij Adrz Vlissingen

In Vlissingen vindt u de COVID-testlocatie bij Adrz aan de Koudekerkseweg 88. De testlocatie bevindt zich op de parkeerplaats naast het ziekenhuis en is bereikbaar via de Sottegemstraat (let op: niet via de Koudekerkseweg).

Test afnemen bij Adrz Zierikzee

In Zierikzee kunt u zich laten testen bij de COVID-testpoli bij Adrz aan de Grevelingenstraat 14.

Uitslag

Voor uw uitslag verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Veilige operaties bij Adrz

De maatregelen die we bij Adrz nemen, zijn voorzorgsmaatregelen om zo veilig mogelijk zorg te kunnen bieden. Geplande, urgente en spoedoperaties gaan gewoon door waarbij de nodige maatregelen in acht worden genomen.

Afspraak bij Adrz

Wij vragen iedereen die een afspraak heeft op één van onze Adrz-locaties alleen te komen. Begeleiding is alleen toegestaan als dat medisch noodzakelijk is. Wij vragen u alleen te komen (dus ook geen kinderen mee te nemen) omdat wij de kans op besmetting met het coronavirus (COVID-19) zo klein mogelijk willen houden. Op die manier kunnen we veilige zorg aanbieden. Dit is ook de reden dat maar één bezoeker per patiënt is toegestaan per dag en op een vast tijdstip.

We vragen u maximaal 10 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn. Bij Adrz houden we 1,5 meter afstand, desinfecteren we onze handen, schudden we geen handen en hoesten we in onze elleboog.

Bezoek in coronatijd

Patiënten die in het ziekenhuis in Goes of op onze locatie in Vlissingen liggen, mogen beperkt bezoek ontvangen. Per patiënt zijn per bezoekmoment twee bezoekers welkom, maar kom bij voorkeur alleen. Uitzonderingen hierop gelden alleen na toestemming van de hoofdbehandelaar.

Lees meer over de voorwaarden en bezoektijden per afdeling op Adrz.nl/bezoektijden.