Kinderburgemeester Goes opent ‘Kinderstraat SEH’ op de Spoedeisende Hulp van Adrz

Op zaterdag 30 september opent Goese kinderburgemeester Joud al Shatti de Kinderstraat SEH op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Adrz in Goes. Hij doet dit samen met kinder-wethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt. De nieuwe Kinderstraat is een eerste stap naar een meer kindgericht Spoedeisende Hulp.

Adrz wil de Spoedeisende Hulp kindvriendelijker inrichten. Als kinderen voor geplande zorg naar het ziekenhuis moeten komen, dan kunnen ze op verschillende manieren worden voorbereid. Voor de Spoedeisende Hulp geldt dat niet. Omdat kinderen rustiger worden in een kindgerichte omgeving en als ze meer afgeleid zijn, kunnen ze ook makkelijker de behandeling ondergaan.

Menno Gaakeer, medisch specialist SEH over de komst van de Kinderstraat: “Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Op de afdeling Kindergeneeskunde is alles ingericht op het welzijn van de kinderen. Bij de SEH is dat niet. Dat willen we onder andere veranderen met de Kinderstraat SEH. We kunnen hun bezoek niet leuk maken, wel kindvriendelijker.”