Ontmoet elkaar bij Longpunt Zeeland

Een longziekte … hoe gaat u daarmee om? Met wie praat u erover? Wat helpt en wat niet? U bent niet alleen – er zijn veel mensen die met dezelfde vragen lopen. Daarom organiseert Longfonds, in samenwerking met Zorgroep PeriScaldes en SVRZ, Longpunten in heel Zeeland.

Adrz Longpunt Zeeland Longfonds Nieuws

Ontmoet elkaar bij Longpunt Zeeland

Dit zijn gratis bijeenkomsten waar u vragen kunt stellen en kunt praten met een zorgverlener. Tijdens een kopje koffie of thee worden ervaringen gedeeld. Een Longpunt is bijna altijd in de buurt, gezellig en misschien wel heel nuttig.

Op donderdag 10 oktober is er een Longpunt in Middelburg met als thema: Hoe om te gaan met een longaanval?

Door Esther Vis, longarts Adrz
‘Sinds februari 2018 ben ik werkzaam bij Adrz als longarts. Mijn aandachtsgebieden zijn astma/COPD en longrevalidatie. De patiënten die ik op mijn poli zie, hebben vaak al eens een longaanval gehad. Soms leidde dat zelfs tot een ziekenhuisopname. Dat heeft vaak een grote impact. Soms herstellen patiënten nooit meer helemaal tot hun oude niveau. Wat is precies een longaanval? Wat kunt u eraan doen? En nog belangrijker: hoe kunt u het voorkomen? Daar willen Rita (longverpleegkundige) en ik u graag meer over vertellen. We zien u graag en neem uw ervaringen en vragen mee!’

Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen met andere mensen met een longziekte. Ook uw partner, vrienden of familie zijn welkom!

Tijd: 14.00 – 16.00 uur (inloop 13.30 uur)
Locatie: SVRZ ’t Gasthuis, Noordpoortplein 2, 4331 RN, Middelburg

Gratis parkeren (met uitrijkaart) aan de achterzijde. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig! Wij verzoeken u geen geurtjes te gebruiken.

Meer info

E-mail: zeeland@longpunt.longfonds.nl
Website: Zeeland.longfonds.nl