Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Marten Kroese nieuwe voorzitter raad van bestuur Adrz

De raad van commissarissen van Adrz is verheugd aan te kondigen dat de heer Marten Kroese is benoemd tot voorzitter van Adrz. Marten Kroese volgt Claudia Brandenburg op en vormt samen met Jolanda de Vries vanaf 1 juli 2022 de tweehoofdige raad van bestuur.

Marten Kroese is op dit moment lid van de raad van bestuur van Màxima Medisch Centrum in Eindhoven/Veldhoven, waar hij in een collegiaal bestuur naast een aantal bedrijfsvoeringsafdelingen ook een aantal divisies in de zorg in zijn portefeuille heeft. Naast bestuurder is Marten Kroese actief als toezichthouder. Hij is voorzitter van de raad van toezicht bij RIBW Brabant en lid van de raad van toezicht van Santé Partners.

De voorzitter van de raad van commissarissen van Adrz, Peter Draaisma, is verheugd de komst van Marten aan te kondigen: “Wij zijn blij met de keuze van Marten voor Adrz. Marten is een bestuurder met uitgebreide ervaring op verschillende domeinen waar Adrz veel baat bij zal hebben. Als raad van commissarissen zijn wij ervan overtuigd dat hij samen met Jolanda Adrz verder kan ontwikkelen en een belangrijke rol kan spelen in de uitdagingen die voor ons liggen.”

“Ik heb Adrz leren kennen als een organisatie met bevlogen medewerkers die trots zijn op hun ziekenhuis. Ik verheug me enorm op de samenwerking, ook in de regio”, aldus Marten Kroese.