Mondneusmasker niet meer verplicht

Vanaf 14 september is het dragen van een mondneusmasker bij Adrz uitsluitend nog verplicht voor medewerkers en medisch specialisten tijdens contact met patiënten, waarbij 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is. Natuurlijk mogen patiënten en bezoekers zelf mondneusmaskers dragen als ze dat graag willen.

De gehele zomer hebben medewerkers, medisch specialisten én patiënten en bezoekers overal op de locaties van Adrz in Goes, Vlissingen en Zierikzee een mondneusmasker gedragen. We introduceerden deze regel, omdat we het aantal patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis weer zagen oplopen en het ziekteverzuim onder collega’s erg hoog was. De afgelopen weken zien we beide teruglopen. Daarom is besloten om de maatregel waarbij zowel Adrz-collega’s als patiënten en bezoekers overal een mondneusmasker dragen, af te schaffen.

We zijn ons ervan bewust dat de ontwikkelingen op het gebied van COVID-19 er weer voor kunnen zorgen dat we maatregelen opnieuw aan moeten scherpen, maar zijn blij dat we voor nu deze maatregel kunnen versoepelen. Wel vragen we iedereen waar het kan 1,5 meter afstand te houden, schudden we geen handen en hoesten en niezen we in onze elleboog.