Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Nachtwacht on tour in Adrz Vlissingen

Van 9 tot en met 16 maart is de Nachtwacht te bewonderen op onze locatie in Vlissingen. Het gaat om een levensgrote replica van het beroemde schilderij van Rembrandt.

Philips en het Rijksmuseum hebben onlangs hun jarenlange samenwerking verlengt. Een van de projecten die ze samen initiëren is de Nachtwacht on tour bij ziekenhuizen. Dit doen ze om de collectie bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Meerdere levensgrote replica’s reizen door heel Nederland en zijn te bewonderen bij verpleeg- en verzorgingstehuizen. Het doel van dit initiatief is om patiënten en bezoekers een hart onder de riem steken nu zij vanwege de coronacrisis niet de mogelijkheid hebben om de deur uit te gaan voor een cultureel uitje, zoals het bezoek aan een museum.

Adrz is blij dat de replica naar Zeeland komt. Nu de musea dicht zijn en er minder manieren van ontspanning zijn, is het plaatsen van deze replica een mooie beleving voor patiënten en collega’s. In deze bijzondere tijd is het een klein moment van afleiding en misschien ook een eerste kennismaking met dit schilderij.

Alle medewerkers en patiënten die in deze periode in het ziekenhuis in Vlissingen komen, kunnen op werkdagen tussen 6.30 en 20.30 uur de Nachtwacht bewonderen in de hal.
Helaas is het door de coronamaatregelen niet mogelijk extra bezoekers toe te laten, maar hopelijk kunnen zoveel mogelijk mensen deze week ervan genieten.

Meer over de Nachtwacht on tour.