Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over verwijderen van de neus- en/of keelamandelen van uw kind. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Nuchter

Uw kind wordt binnenkort een ochtend opgenomen in het ziekenhuis. Voor deze ingreep moet uw kind nuchter zijn. Dit houdt het volgende in:

  • Na 24.00 uur mag uw kind mag niets meer eten.
  • Tot 6.00 uur ‘s morgens mag uw kind alleen water drinken.
  • Na 6.00 uur ’s morgens mag uw kind niets meer drinken.
  • Baby’s die flesvoeding krijgen, mogen na 2.00 uur ’s nachts niet meer drinken.
  • Baby’s die borstvoeding krijgen, mogen na 4.00 uur ’s nachts niet meer drinken.

Belangrijk: als u zich niet houdt aan bovenstaande voorschriften loopt u het risico dat de operatie niet doorgaat. Bij niet nuchter zijn bestaat namelijk verslikkingsgevaar tijdens de narcose.

Gang van zaken op de afdeling

Op de dag van de operatie wordt u op de afgesproken tijd verwacht op de Kinderafdeling in Goes of Vlissingen. Op de afdeling trekt uw kind zijn/haar pyjama aan en krijgt een voorbereidend drankje en een zetpil toegediend. Vanaf 8.00 uur gaan de kinderen met een verpleegkundige een voor een naar de operatieafdeling. Een van de ouders of verzorgers kan mee om aanwezig te zijn bij het in slaap maken van het kind. Bij de operatiekamer (OK) worden u en uw kind begeleid door een operatieassistent.