Online informatiebijeenkomst voor kankerpatiënten

Op vrijdag 24 april organiseert het Erasmus MC een online informatiebijeenkomst voor patiënten over de invloed van het coronavirus op de behandeling van kanker en het welzijn van patiënten met kanker. De online bijeenkomst is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Nu het coronavirus een grote rol speelt in het dagelijks leven, merken artsen en verpleegkundigen in het Erasmus MC dat er bij patiënten veel vragen leven en dat er soms sprake is van ongerustheid over de gezondheid.

Op vrijdag 24 april geven deskundigen van het Erasmus MC en een vertegenwoordiger van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties tijdens een online informatiebijeenkomst meer duidelijkheid en uitleg over hoe de oncologische zorg wordt  vormgegeven.

Deskundigen geven in een panel antwoorden op vragen als: Welke invloed heeft het coronavirus op de ziekte en geplande behandelingen of controles? Hoe zetten wij ons zo goed mogelijk in voor uw gezondheid en uw veilige komst naar ons ziekenhuis? Welke gevolgen kan het hebben als u er voor kiest om uw afspraken niet door te laten gaan of uit te stellen?

Datum en online locatie

Vrijdag 24 april 2020, 16.00 – 17.00 uur, de online informatiebijeenkomst is te volgen via YouTube of Facebook.

Aan het woord

Aan het panel nemen deel:

  • Dr. Joke Boonstra, lid Raad van Bestuur (welkom)
  • Prof. dr. Stefan Sleijfer, hoogleraar interne oncologie
  • Dr. Astrid van der Veldt – internist oncoloog
  • Prof. dr. Kees Verhoef, hoogleraar oncologische chirurgie
  • Dr. Paul Bouvy, psychiater
  • Irene Dingemans, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

Stel uw vraag

Vragen kunnen vooraf worden gesteld door een e-mail te sturen aan het Erasmus MC: zorg.en.corona@erasmusmc.nl.