Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Open dag 28 oktober 2023

Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen in Adrz? Zaterdag 28 oktober 2023 van 10.00-15.00 uur organiseert Adrz een open dag. Neem een kijkje bij verschillende afdelingen. Zij geven met een demonstratie, workshop of presentatie een goed beeld van hun werk.

Algemene informatie

De deuren staan open voor iedereen die een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis wil nemen en benieuwd is hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat.

  • Zaterdag 28 oktober 2023
  • Van 10.00 tot 15.00 uur
  • Adrz Goes (‘s-Gravenpolderseweg 114)
  • Gratis parkeren

Programma open dag 2023

Een bomvol programma, leuk voor jong en oud! Jij komt toch ook?

Acute Opname Afdeling

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal op deze afdeling, waar we alle patiënten opvangen, die plotseling worden opgenomen?

Beeldvormende Technieken

Kom even in een CT-scan liggen of op de tafel bij de Röntgenafdeling, om te ervaren hoe dat voelt. Natuurlijk is de radioloog aanwezig om uitleg te geven. Volg de rondleiding bij de Röntgenafdeling en Nucleaire Geneeskunde.

Cardiologie

Wat gebeurd er allemaal als je opgenomen wordt op de afdeling Cardiologie? Hoe wordt een hartkatheterisatie uitgevoerd en wordt een pacemaker geplaatst?

Catering

Lukt het jou om het parcours op te gaan en zo snel mogelijk eten bij de patiënt te brengen?

Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)

Bij de kraam van de CSA krijg je een korte uitleg over het werkproces en laten zij verschillende instrumenten en sets zien en hoe deze verpakt worden. Kinderen kunnen een zakje snoep in een laminaat zakje sealen op de manier hoe dit op de CSA gedaan wordt.

Diagnovum

Altijd al willen weten hoe de bloedafname in de buitendienst gaat, kom naar de informatiekraam van Diagnovum

Donatiecoördinatoren

Kom luisteren naar het verhaal van 2 ervaringsdeskundigen: een nabestaande van een orgaandonor en een ontvanger van een darm, lever en alvleesklier. Hoe hebben zij dit beleefd? Vraag ze gerust het hemd van het lijf. En waarom is het van belang om van elkaar te weten met welke keuze je in het Donorregister staat? In onze kraam liggen gesprekskaarten met tips hoe je deze gesprekken luchtig thuis kunt voeren. Mocht je je afvragen welke organen en weefsels je eigenlijk kunt doneren en hoe zo’n procedure gaat? Wij vertellen je er graag over.

Ergotherapie

Kom kennis maken met de obesitasrolstoel.

Fysiotherapie

Leg een parcours af met een rollator, looprek op of krukken. Onderweg gooi je balletjes om punten te scoren. Daarnaast kunt u 3 testen doen zoals de handknijptest, de sit-up-and-stand-test en de balanstest.

Gipskamer

Een zieke knuffel of pop? Kinderen kunnen met hun stoffen vriendjes naar het poppen- en knuffelspreekuur op de Gipskamer. Daar gipsen we armen, benen of pootjes met een lach.

Laboratorium

Het lab organiseert diverse activiteiten zoals een een puzzel waarbij je aan de hand van informatie op posters die ophangen vragen beantwoordt over het laboratorium. Maak kans op een leuke prijs. Daarnaast kan je de juiste hoeveelheid buisjes raden (vaas vol met lege buisjes) waarbij er voor de winnaar een prijs is. Je kan leren bloedprikken op een oefen arm of voor de kinderen op de grote beer en ga je met de microscoop een bloedbeeld bekijken. Het laboratorium is onlangs vernieuwd en in kleine groepjes leiden we je rond en geven we je uitleg over de nieuwe apparatuur.

Longgeneeskunde

Ga de strijd aan op het parcours met behulp van blazen door een rietje en ervaar hoe benauwdheid aanvoelt.

Logopedie

Durf je onze tongbrekers aan? Ontdek hoe wij taal-, spraak-, stem- en slikstoornissen bij volwassenen onderzoeken en behandelen.

Moeder & Kind centrum

Bezichtig een deel van de Kinderafdeling en stel bij de stand al je vragen over het Moeder & Kind centrum.

Neurologie

Maak kennis met de afdeling door mee te doen aan het breinspel en krijg meer info over een beroerte en de ziekte MS.

Personeel, Organisatie en Opleidingen

Interesse in werken en leren bij Adrz? Ga naar de stand, we informeren je graag!

Reumatologie

Laat een gewrichtsecho maken van je hand of pols of onderga een nagelriemonderzoek.

Spoedeisende Hulp

Er is iemand gevallen met de motor, beleef de hectiek op deze afdeling en ontdek hoe veelzijdig het werk hier is! Weet jij alle opdrachten te voltooien tijdens de puzzeltocht?

Scopie behandelafdeling

Beleef de hectiek op deze afdeling en ontdek hoe veelzijdig het werk hier is!

Technische dienst

De technische dienst neemt je mee door het ziekenhuis tijdens een rondleiding.Start tijden: 10.30 uur | 11.30 uur | 12.30 uur | 13.30 uur. Verzamelen bij de infostand in de centrale hal. Verzamelen bij de infostand in de hal

Zeeuwse Zorgcoalitie

In Zeeland werken we samen aan het gezond houden van (de zorg in) onze provincie. Adrz is onderdeel van de Zeeuwse Zorg Coalitie. Wil je meer weten? Loop dan langs en stel je vragen.

Leren en werken bij Adrz

Kom jij ons team versterken? Bij Adrz doen gepassioneerde medewerkers, medisch specialisten en stagiairs elke dag hun uiterste best om de zorg voor de patiënten continu te verbeteren. De open dag van Adrz is een prima gelegenheid om met ons kennis te maken. Je werkt bij ons in een werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. We werken continu aan vernieuwing. Ben je enthousiast over werken bij Adrz? Kom dan naar de open dag of neem een kijkje op onze Werken bij Adrz website.

Voor de kids

Kom met je knuffel naar de gipskamer. Dan laten we je zien hoe we een arm of been van jouw knuffel in het gips zetten. En vergeet de ballonnenclown niet! Hij maakt in een handomdraai de leukste figuren. Een vlinder of spider man, wat laat jij schminken op je gezicht?

De open dag van Adrz is een feestelijke dag. Er is van alles te doen en te beleven. Natuurlijk kom je niet graag in het ziekenhuis, maar op zaterdag 28 oktober 2023 maken we er een klein feestje van. Kom je ook?

Graag tot ziens op zaterdag 28 oktober 2023!

Veelgestelde vragen

Is de open dag geschikt voor gezinnen en kinderen?

De open dag van Adrz is voor iedereen het bezoeken waard. Sommige afdelingen hebben speciaal voor kinderen leuke activiteiten.

Hoe kan ik me aanmelden voor de open dag?

U hoeft zich vooraf niet aan te melden voor de open dag. Het ziekenhuis is vrij toegankelijk.

Wat is de datum en locatie van de open dag?

De open dag van Adrz vindt op zaterdag 28 oktober 2023 van 10.00 tot 15.00 uur plaats. Het adres is: ‘s-Gravenpolderseweg 114