Raad van bestuur Adrz in oktober op volle sterkte

Wij zijn verheugd te mogen meedelen dat Linda Kemink vanaf 1 oktober 2023 de raad van bestuur van Adrz versterkt. Linda was het afgelopen half jaar al werkzaam als interim-bestuurder voor ons ziekenhuis. In verband met bestuurswisselingen heeft de raad van commissarissen Linda gevraagd zich langer aan Adrz te verbinden. Linda heeft deze uitdaging met veel enthousiasme aangenomen.

Linda Kemink: “Het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier als lid van de raad van bestuur bij Adrz gewerkt. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s de komende jaren er alles aan te doen om de zorg in Zeeland toegankelijk en betaalbaar te houden!

Naast de benoeming van Linda, is Pieter de Kort benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur (a.i.). Hij heeft ruime ervaring als bestuurder van ziekenhuizen. Pieter start op 15 oktober 2023 en zal tot juni 2024 aanblijven als voorzitter. De aanstelling van Pieter als tijdelijke voorzitter geeft de raad van commissarissen voldoende tijd om op zoek te gaan naar een permanente opvolger van Marten Kroese.

Pieter: “Ik zie er naar uit om samen met de organisatie van Adrz de ziekenhuiszorg voor Zeeland toegankelijk te houden, kwalitatief van het hoogste niveau, nu en in de toekomst, in afstemming met andere zorgverleners.

Met de aanstelling van Linda en de werving van een voorzitter voor onze raad van bestuur, bestaat de raad van bestuur van Adrz voorlopig uit drie personen. De raad van commissarissen heeft gemeend dat dit de bestuurlijke continuïteit en aandacht voor de dossiers die er nu liggen bij Adrz, zoals de programma’s nieuwbouw, passende zorg en duurzaamheid ten goede komt.