Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Recordopbrengst SEH-afdeling Adrz voor estafetteloop

Nog nooit eerder heeft het Adrz-team zoveel geld opgehaald voor onderzoek voor de spoedeisende geneeskunde tijdens een SGOrun. Vorige week dinsdag werd bekend dat ons ziekenhuis met deze estafetteloop een recordbedrag bijdraagt van € 9.534,98 aan onderzoek voor wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde. In totaal is door 12 deelnemende teams € 52.373,55 opgehaald voor dit mooie fonds. (Opbrengst SGOrun ten bate van het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoek Fonds)

SGOrun

Met de jaarlijks terugkerende estafetteloop van 75 km werd door 12 teams geld opgehaald voor diverse onderzoeken binnen de spoedeisende hulp. Zeven collega’s van Adrz hebben elkaar gedurende de hardloopwedstrijd afgewisseld. Zij zijn van alle teams als tweede geëindigd met de opgehaalde opbrengst per ziekenhuis. De spoedeisende hulp afdelingen van Adrz & Bravis zijn de initiatiefnemers van dit inmiddels landelijke evenement.

Trots

“Wat een enorme prestatie van onze collega’s,” aldus Menno Gaakeer, SEH-arts. “Het is zo goed dat we ons blijven inzetten voor deze loop. Onderzoek naar de Spoedeisende Geneeskunde is namelijk zo belangrijk. Met behulp van de donaties van alle sponsoren, vanuit het bedrijfsleven en particulieren, hebben wij de afgelopen jaren al veel waardevolle onderzoeken kunnen doen.” In 2023 is het SGOfonds voor het eerst in staat een promotietraject gedurende vier jaar mede te financieren.

Volgend jaar vindt de nieuwe SGOrun weer plaats op 27 mei, dit is de International emergency medicine day.