Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Roadtrip bus van 113 Zelfmoordpreventie start in Zeeland

In 2021 overleden 1.859 mensen door zelfdoding. Als je bedenkt dat elke zelfdoding zo’n 135 mensen raakt, betekent dit dat in 2021 meer dan 250.000 mensen met het immense verdriet te maken kregen dat gepaard gaat met een zelfdoding. Actie is nodig!

Daarom organiseert 113 Zelfmoordpreventie vanuit het programma Samen Minder Suïcide van maandag 5 t/m vrijdag 9 september de “Roadtrip Suïcidepreventie”. Dit event is in het leven geroepen om: initiatieven en professionals die werken aan suïcidepreventie in de spotlights te zetten en te leren van hun inzet, en te leren van de persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen.

Walk into the Light

Op maandag 5 september start Roadtrip 113 in Zeeland. De dag begint in Vlissingen met Walk into the Light. Dit is een wandeltocht waar deelnemers in gesprek gaan met elkaar en de zonsopgang tegemoet lopen. Deze wandeling wordt regionaal georganiseerd door het Suïcide Preventie Centrum en Stichting Herstel Talent.

Programma Roadtrip bus

De Roadtrip bus met professionals vanuit 113 en verschillende ervaringsdeskundigen staat er om in gesprek te gaan met professionals en bezoekers van Adrz en Emergis, én geïnteresseerde inwoners van de Zeeuwse gemeentes. De Roadtrip bus heeft het volgende programma:

  • 10.00 – 12.00 uur – locatie: markt in Middelburg – In gesprek met Commando instructeur Ray Klaassens, bekend van het televisieprogramma “Kamp van Koningsbrugge”.
  • 13.00 – 17.00 uur – locatie: parkeerterrein Adrz Goes.