Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Spreekuurlocaties

Goes en Vlissingen

Aandachtsgebieden:

  • Kinderorthopedie
  • Heup (primaire, revisie totale heup chirurgie)
  • Voet-/enkelchirurgie

Over Igor Jansen

Igor Jansen werd in 1971 geboren in de Antwerpse Kempen, is orthopedisch chirurg en sinds 2003 werkzaam in Zeeland. Het artsendiploma werd behaald aan de KU Leuven te Belgie, waar hij in 1996 Magna Cum Laude afstudeerde.

De vervolg opleiding Orthopedie vond eveneens via Leuven plaats .  De 6 jaar durende specialisatie werd afwisselend in perifere en academische centra doorgebracht , zodat de orthopedie in volle breedte aan bod kwam.  Zijn voorlaatste opleidingsjaar mocht hij bovendien doorbrengen in het Royal Devon and Wonford  Hospital, een gerenommeerd internationaal referentiecentrum voor de Heupchirurgie in Exeter, Engeland.

In juli 2002 studeerde hij definitief af als  Geneesheer – Specialist in de Orthopedie. Daarna werd gedurende een half jaar nog een extra subspecialisatie kinderorthopedie gevolgd in het UZ – Pellenberg, het grootste kinderorthopedisch centrum in Belgie.

Momenteel kan een ruim pakket van de kinderorthopedie gewoon in Zeeland behandeld worden, waar nodig wordt samengewerkt met zowel  het Sophia Kinder Ziekenhuis te Rotterdam als Belgie (op indicatie Leuven of Gent).

Wat betreft de klompvoetjes is er sinds 2005 ervaring met de Ponseti methode waardoor het aantal majeure chirurgische interventies drastisch is afgenomen.

Aangeboren afwijkingen en Neuromusculaire aandoeningen worden in de regel multidisciplinair behandeld via het KNOR-spreekuur (kinderarts-neuroloog-orthopeed-revalidatiearts) voor kinderen en het NORA-spreekuur (neuroloog-orthopeed-revalidatiearts-anesthesioloog/pijnspecialist) voor volwassenen.

Vanuit de algemene orthopedie is er mettertijd een bijzondere interesse gegroeid in de heup- en schouderchirurgie evenals voet- en enkelafwijkingen.

Tenslotte is dr. Jansen sinds 2012 lid van de Werkgroep Orthopedie Overzee.  Samen met oudcollega B.J. van Fraassen, die verantwoordelijk is voor een project in Kumi Hospital Oeganda, wordt getracht continuïteit en kwaliteit van goede orthopedische zorg op locaal niveau te zekeren. Dit zowel middels actieve patiëntenzorg als opleiding van de locale artsen. Meer informatie vindt u op de websie van het Kumi Hospital.

Werkervaring

Sinds juli 2003 werkzaam bij Adrz als orthopedisch chirurg.

Lidmaatschap beroepsorganisaties

  • NOV: Nederlandse Orthopeden Vereniging.
  • BVOT: Belgische Vereniging Orthopedie en Traumatologie.
  • WKO: Werkgroep Kinderorthopedie.
  • BFAS: Belgian Foot & Ankle Society.
  • NVA: Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie.
  • WOO: Werkgroep Orthopedie Overzee.

Publicaties

BIG-nummer

19.059.023.801