Start samenwerking Adrz en Diagnovum: betrouwbare diagnostiek in de buurt

Vanaf woensdag 17 juni verzorgt Diagnovum voor Adrz de bloedafnames in de wijkprikposten en bij patiënten thuis.

Adrz - Bloedprikken Patiënt Kernlocatie

Claudia Brandenburg, voorzitter raad van bestuur Adrz: ‘Onze prikmedwerkers gaan werken voor Diagnovum. Zo blijven vertrouwde personen de bloedafname doen. Ook de diverse laboratoria, klinisch chemisch, microbiologisch en pathologisch, blijven ongewijzigd. Een groot voordeel voor de patiënt is dat met één keer prikken de uitslagen digitaal beschikbaar zijn voor huisarts én ziekenhuis.’

Het grootste voordeel voor de huisarts en verloskundige is dat er één aanspreekpunt is voor alle zaken op het gebied van klinische chemie, microbiologie en pathologie. Bovendien breiden we de dienstverlening uit: we komen vaker langs bij huisartsenpraktijk én patiënt. Door de samenwerking met Diagnovum kunnen we 24/7 diagnostiek blijven verzorgen en de toekomst van ons laboratorium zeker stellen. Dit is essentieel om goede zorg voor onze patiënten in Zeeland te kunnen waarborgen.

Sandra van Amelsfoort, algemeen directeur van Diagnovum: ‘Diagnovum staat voor betrouwbare diagnostiek in de buurt. Door onze focus op het aanvragen van bloedonderzoek door zorgverleners, het bloedprikken zelf en het transport van patiëntenmateriaal naar de laboratoria van Adrz, bieden we een hoge kwaliteit en service. Onze samenwerking met Adrz bevordert zinnige en zuinige zorg, omdat we gebruikmaken van de bestaande laboratoria in het Adrz.’

Betrouwbare diagnostiek in de buurt

Een aantal prikposten was in verband met het coronavirus gesloten. Nu de zorg geleidelijk opstart, gaan ook de prikposten langzaam weer open. Op Diagnovum.nl/locaties staat een actueel overzicht van alle posten. Iedereen kan zonder afspraak terecht. Hierbij gelden de voorzorgsmaatregelen van het RIVM.

Toegankelijke en toekomstbestendige zorg

Vanaf 13 mei werkt Diagnovum ook samen met Zorgsaam. Hiermee slaan de Zeeuwse ziekenhuizen de handen ineen voor toegankelijke en toekomstbestendige zorg in de regio.