7.30 uur

Nog een beetje slaperig starten mijn dochter van 15 en ik de dag. Zoals iedere ochtend hoort hier een heerlijke boterham met hagelslag bij. Daarna zwaai ik mijn dochter uit, want ze gaat op de fiets naar de middelbare school.

8.15 uur

De sportschoenen komen uit de kast en ik ga heerlijk een stuk hardlopen. Ik woon in Vlissingen, dus ik maak een mooi rondje door de duinen, het bos en langs de boulevard. Het uitzicht deze ochtend is prachtig. Na een uurtje ben ik opgeladen voor de drukke werkdag. Thuis kijk ik nog even het nieuws en check ik mijn agenda en e-mail voor vandaag.

10.10 uur

Met de auto rijd ik naar het ziekenhuis in Vlissingen. Als lactatiekundige help ik moeders als zij problemen hebben met het geven van borstvoeding. Een moeder is bevallen van een tweeling, maar heeft moeite met het tegelijkertijd voeden van haar twee kindjes. Wanneer ik binnenkom, bewonder ik eerst de twee kleintjes, prachtig! Daarna geef ik de moeder verschillende adviezen die haar kunnen helpen. Dan rijd ik verder naar het ziekenhuis in Goes.

12.00 uur

In Goes schuif ik gelijk aan bij mijn collega’s voor de lunch. De vertrouwde boterhammen met kaas komen op tafel. Een collega heeft heerlijke kersen mee uit eigen tuin. Na de lunch check ik snel mijn e-mail om te kijken of er nog berichten zijn binnengekomen van moeders die problemen hebben met het geven van borstvoeding.

12.30 uur

Een kort telefonisch consult. Een moeder belt met een vraag over haar kindje dat niet goed wil doordrinken. Ik geef haar verschillende opties. Daarna heb ik onder het genot van een kopje koffie een overleg met mijn leidinggevende.

13.30 uur

Ik breng een bezoekje aan een moeder op de afdeling in Goes. Haar kindje is vier weken te vroeg geboren en heeft moeite met drinken. Ik leg uit dat dit vaak voorkomt bij kindjes die zo vroeg geboren zijn. Hun mondmotoriek is nog niet volledig ontwikkeld, waardoor ze wat extra hulp nodig hebben. We kleden het kindje uit, want huid-op-huidcontact is bij deze kleintjes heel belangrijk. De moeder start direct al heel handig met kolven. Als het baby’tje zachtjes begint te zuigen op mijn pink weet ik dat alles goed gaat komen.

14.30 uur

Ik bezoek meerdere moeders die problemen ondervinden met het geven van borstvoeding. Ik geef hen handige tips. Bij iedere vrouw is het weer anders, een nieuwe uitdaging. Dat houdt mijn werk als lactatiekundige interessant.

17.30 uur

Even zitten om mijn avondeten op te eten. Daarna maak ik mij klaar voor de voorlichtingsavond.

18.30 uur

12 zwangere vrouwen en hun partners staan al te wachten voor de voorlichtingsavond. Ik leg nog snel de laatste foldertjes klaar en de toekomstige moeders stappen binnen. Tijdens de borstvoedingsavond voor aanstaande ouders leg ik alles uit over het geven van borstvoeding. Verschillende vingers gaan de lucht in en allerlei vragen komen aan bod, van algemeen tot heel persoonlijk.

22.00 uur

Nadat ik alles heb opgeruimd, rijd ik naar huis. Daar plof ik neer op de bank met mijn man en dochter. Samen spreken we spreken we de dag nog even door.