6.30 uur

Mijn wekker gaat. Na drie keer snoozen stap ik onder de douche en maak ik mij klaar voor de dag. Tijdens het journaal eet ik een goed ontbijt van yoghurt met noten en honing, heerlijk!

7.45 uur

Ik pak de auto naar het ziekenhuis in Goes. Gelukkig ben ik op tijd vertrokken, want
het is erg druk op de weg. Bij aankomst in het ziekenhuis haal ik mijn uniform uit de kledinguitgifte-automaat, daarna loop ik door naar de afdeling Heelkunde. Hier liggen alle patiënten die een ingreep hebben ondergaan, van algemene chirurgie tot een gynaecologische ingreep.

8.10 uur

Na een bakje koffie begint mijn dienst. Als physician assistent (PA) van de afdeling Heelkunde doe ik de complexe zorg op de afdeling. Ik draag hier de medische zorg voor
de patiënten na hun operatie. Alle handelingen doe ik onder supervisie van de medisch
specialist zodat zij meer tijd hebben voor de operaties.

8.15 uur

Ter voorbereiding op de visite bekijk ik het overzicht van patiënten op de afdeling. De dienstdoende uroloog doet de overdracht van de urologiepatiënten, daarna
volgt de overdracht van de chirurgiepatiënten. Als ik volledig op de hoogte ben, start ik de afdelingsvisite.

8.35 uur

Tijdens de visite bezoek ik de patiënten van de afdeling Heelkunde om te kijken hoe het met hen gaat en of er nog bijzonderheden zijn. Vervolgens werk ik het systeem bij, zodat de medisch specialisten op de hoogte zijn van de gezondheid van de patiënt.

12.00 uur

Ik loop naar de chirurgenkamer voor de evaluatie van de patiënten op de afdeling Heelkunde.

13.00 uur

Eindelijk even tijd om samen te zitten met collega’s. Tijdens het eten van mijn boterhammen met humus, kaas en komkommer kletsen we gezellig bij en bespreken we de nascholingsbijeenkomst van de beroepsvereniging die binnenkort volgt.

13.25 uur

Deze middag plaats ik bij verschillende patiënten een ‘PICC-lijn’; een infuus in de ader van de bovenarm. Een PICC-lijn kan langer blijven zitten dan een gewoon infuus.
Daardoor kan de patiënt thuis zijn kuur krijgen, met ondersteuning van de wijkverpleging. Ik plaats de lijnen onder andere bij een man van 73 jaar met een ontsteking aan zijn knie en bij een vrouw van 37 voor haar chemotherapie.

15.45 uur

Tijd voor koffie met collega’s.

16.00 uur

Terug op de afdeling beantwoord ik vragen van de verpleging. Ik verzorg recepten voor de patiënten en ik verstuur de ontslagbrieven naar de huisartsen.

17.00 uur

De vaste prik van de dag: overleg over alle patiënten van de afdeling. We evalueren met een team van chirurgen, coassistentes en PA’s. We bespreken onder andere alle geopereerde patiënten en de bijzonderheden van de patiënten. Nadat de consulten zijn besproken, nemen we de patiënten door die op de Intensive Care worden behandeld.

17.45 uur

De werkdag zit erop. Thuis aangekomen eet ik een pasta en pak bijna direct mijn spullen weer. Ik stap de racefiets op met de mannen van Tourclub Middelburg, en kan tijdens de rit fijn mijn hoofd leegmaken.

20.30 uur

Ik neem een warme douche en kijk nog een aflevering. Vervolgens stap ik op tijd mijn bed in, want morgen staat weer een drukke werkdag op de planning.