7.00 uur

Uitslapen zit er helaas niet in. Tijdens het ontbijt neem ik de dag door met mijn drie kinderen. Nadat de schooltassen zijn gevuld, fiets ik met de jongste twee naar school. Daarna zwaai ik mijn oudste uit, die gaat naar de middelbare school.

8.30 uur

Omdat ik avonddienst heb, doe ik nu het huishouden. Ook heb ik tijd om wat leuks te doen: pianospelen. Dit werkt altijd erg ontspannend.

11.00 uur

Ik kleed me om en maak me klaar voor mijn werk als arts op de Spoedeisende Hulp (SEH). Ik pak de auto naar het ziekenhuis in Goes.

13.00 uur

De dag begint met een vergadering met mijn collega’s van de SEH.

14.20 uur

Ik trek mijn uniform aan en begin mijn dienst. Direct komt de eerste patiënt binnen: een meisje heeft haar arm gebroken. De breuk moet rechtgezet worden. Dit is een pijnlijke ingreep, die we doen onder een roesje. De behandeling verloopt voorspoedig, een uur later kan het meisje weer naar huis. Met gips om haar arm.

15.30 uur

Vanwege het lekkere weer en het toeristenseizoen is het drukker bij de SEH. Mijn cursus medisch Duits komt nu goed van pas, want ook vandaag helpen we weer verschillende Duitse toeristen.

16.45 uur

Drie ambulances komen binnen. Aangezien we niet alles tegelijk kunnen doen, hebben we een goed systeem dat de volgorde bepaalt waarin we patiënten behandelen. De triageverpleegkundige speelt hierin een belangrijke rol. Zij beoordeelt de ernst van de klachten en geeft de patiënten een kleurcode. De kleur geeft aan wie we als eerste moeten behandelen. Het kan dus zijn dat iemand die pas net binnen is eerder wordt geholpen dan iemand die al langer in de wachtkamer zit.

17.05 uur

Ik behandel een man die van een zes meter hoge ladder is gevallen. Ik regel dat er röntgenfoto’s worden gemaakt en maak een echo van zijn buik om inwendig letsel uit te sluiten. Hij blijkt een ingewikkelde breuk aan zijn bekken te hebben. Iets wat we bij Adrz niet behandelen. Erasmus neemt de patiënt daarom van ons over.

19.30 uur

Eindelijk even tijd om te eten met mijn collega’s. Gezellig samen zijn en elkaars verhalen aanhoren. Iedereen heeft een belangrijke taak binnen ons team en ik ben erg trots op hen. Na het eten gaan we weer verder met het behandelen van de patiënten.

23.00 uur

Ik zit samen met mijn collega om de binnengekomen patiënten over te dragen. Als laatste stuur ik nog een bericht naar een huisarts over een patiënt.

23.30 uur

Ik stap mijn auto in. Even ontspannen met een muziekje aan.