Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Zorgen of angst bij kanker, wat is jouw ervaring?

Dinsdag 30 november is de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling geopend: “Zorgen of angst bij kanker, wat is jouw ervaring?”. Met deze vragenlijst wil de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) achterhalen of mensen die kanker hebben of hebben gehad zorgen en angstgevoelens ervaren, en of deze van invloed zijn op het dagelijks leven.

Als je kanker hebt, kun je bijvoorbeeld bang zijn voor een behandeling of je zorgen maken over de toekomst. Heb jij zorgen of angst? Zo ja, waar maak je je zorgen over of ben je angstig voor? En hoe ga je hiermee om? Mensen van 18 jaar of ouder die kanker hebben of hebben gehad kunnen de vragenlijst invullen. Ook als je geen of weinig angst of zorgen hebt, kun je aan de peiling deelnemen.

Waarom deze vragenlijst?

Als je de vragenlijst invult, weten de kankerpatiëntenorganisaties beter hoe mensen met kanker zorgen of angst ervaren, en waar de knelpunten zitten. Zo kunnen zij helpen de steun en het begrip te verbeteren. Dit doet NFK onder andere door de antwoorden op deze vragenlijst te bespreken met zorgverleners, zorgverzekeraars, de overheid en andere organisaties. Zo willen zij samen de zorg beter maken.

Vul de vragenlijst in

We horen graag jouw ervaring. Wil je die delen? Je hoeft je naam niet in te vullen, dus wij weten niet welke antwoorden jij geeft. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Ga naar de vragenlijst (De vragenlijst staat open tot 14 december 2021).

Dit is een peiling van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De vragen zijn ontwikkeld met hulp van het Julius Centrum en het Helen Dowling Instituut (HDI). Het Julius Centrum onderzoekt onder andere de gevolgen van kanker. De organisatie heeft goed contact met huisartsen. Het HDI helpt mensen die last hebben van zorgen of angst en andere gevoelens bij kanker.