Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Wondzorg

Een wond is een beschadiging van de huid, veroorzaakt door een trauma (bijvoorbeeld snijden of stoten) of door een ziekte. Als u een wond heeft die niet goed geneest of waarbij het probleem erg groot en ingewikkeld is, kan uw huisarts of behandelend arts u doorverwijzen naar het Wond Expertisecentrum (WEC). Het WEC heeft een speciaal spreekuur waar doktersassistenten, wondverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, dermatologen en vaatchirurgen uit eerste en tweede lijn samen een expertteam vormen.

In het spreekuur worden de wond en uw conditie beoordeelt waarna er in overleg met u een behandelplan wordt opgesteld. De nauwe samenwerking met uw specialist, wondverpleegkundigen, huisarts en wondverpleegkundige van de thuiszorg zal zich richten op het bevorderen van wondgenezing en/of het verminderen van pijn en ongemakken.

In het spreekuur ziet u verschillende specialisten op het gebied van wondzorg. Het voordeel is dat u minder ziekenhuisbezoeken nodig heeft. Bovendien is door deze integrale benadering eerdere wondgenezing mogelijk.