Eind september: nieuw Moeder en Kind centrum

Eind september openen we in Goes ons nieuwe Moeder & Kind centrum met volledig vernieuwde kinderafdeling, kraamafdeling en verlosafdeling. In het centrum leveren we alle zorg voor zwangere vrouwen, kraamvrouwen, pasgeborenen en kinderen tot 18 jaar.

Adrz Moeder En Kind Centrum Opening Nieuws

Aansluiten op behoefte kinderen en ouders

Met het nieuwe Moeder & Kind centrum wil Adrz aansluiten op de behoeften die kinderen, ouders en aankomende ouders hebben wanneer zij medische zorg nodig hebben. Het centrum is zo ontworpen dat moeder, partner en kind tijdens hun verblijf zo veel mogelijk bij elkaar kunnen blijven. Op de kraamafdeling kan bijvoorbeeld de partner bij moeder en kind op de kamer blijven slapen . Op de kinderafdeling is er in de kamer ook een bed voor een van de ouders.

Ruime eenpersoonskamers en couveusesuites

De ruimtes in het nieuwe centrum worden huiselijk en gezellig ingericht. Er komen ruime eenpersoonskamers met eigen voorzieningen en de verloskamers krijgen een eigen badkamer. Ook krijgt het centrum een speelkamer voor kinderen, een recreatieruimte voor jongeren en 4 couveusesuites voor pas bevallen moeders en hun baby.

Beloond met Bronzen Smiley

De stichting Kind & Ziekenhuis bekroonde de nieuwe kraamafdeling alvast met een Bronzen Smiley. De Bronzen Smiley is de hoogst haalbare onderscheiding voor een kraamafdeling. Om de smiley te ontvangen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, waaronder de aanwezigheid van kraamsuites waar moeder, partner en kind samen kunnen verblijven. De kinderafdeling is al in het bezit van een Bronzen Smiley.

Voorlichtingsavonden Moeder & Kind Centrum

Ben je meer dan 30 weken zwanger en benieuwd hoe het Moeder & Kind centrum eruit komt te zien? Meld je dan aan voor een van de eerste voorlichtingsavonden:

  • Data: 17 en 18 september
  • Tijden: 19.00 uur en 20.00 uur
  • Plaats: Adrz Goes, Moeder & Kind centrum

Aanmelden kan via telefoonnummer 0113 234 311.

Nog geen 30 weken zwanger? Kijk dan op Adrz.nl/zwanger voor de overige informatieavonden.

Lees het nieuwsartikel over het nieuwe Moeder & Kind centrum.