Het specialisme Dermatologie behandelt patiënten met een huidaandoening. Onder dermatologie vallen niet alleen huidziekten, maar ook aandoeningen aan de slijmvliezen, haren en nagels. Bij huidaandoeningen kunt u denken aan verschillende vormen van eczeem of allergieën, acne, netelroos en psoriasis. Verder behandelt de dermatoloog spataderen, pleksgewijze kaalheid, herpes en verschillende vormen van huidkanker.

Wond Expertise Centrum

Snellere behandeling en minder recidieven van wondproblemen zijn de doelstellingen van het Wond Expertise Centrum (WEC) van Adrz. Verschillende categorieën patiënten kunnen te maken krijgen met moeilijk genezende wonden. Het is belangrijk deze wonden snel en goed te behandelen. Samen met huisartsen is een wondprotocol opgesteld waarmee een meer uniforme aanpak van wondproblemen wordt bereikt. Wanneer de huisarts of verpleeghuisarts niet voldoende vooruitgang boekt in de genezing van een wond, kan hij of zij de patiënt digitaal doorverwijzen naar het WEC voor meer gespecialiseerde wondbehandeling.

Het WEC heeft een ulcus (wond) spreekuur op de polikliniek Dermatologie in Adrz, verdeeld over de locaties Goes en Zierikzee, en een diabetisch voetenspreekuur in Vlissingen op de polikliniek (vaat)chirurgie. Het spreekuur biedt snelle toegang tot een vervolgbehandeling. Eventueel aanvullend onderzoek zoals röntgenonderzoek, vaatlaboratoriumonderzoek of het nemen van een wondkweek, worden zoveel mogelijk in één bezoek aan het ziekenhuis gepland.

Beschikbare aandachtsgebieden

  • huidoncologie
  • flebologie
  • operatieve dermatologie
  • psoriasis
  • cosmetische dermatologie
  • spataderen

Meer informatie

Wachttijd Dermatologie: Goes 37, Vlissingen 51

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek.