Goede voeding is belangrijk, zeker als u ziek bent. Het kan bijdragen aan een sneller herstel en een optimale ondersteuning tijdens de behandeling. Bij verschillende chronische aandoeningen speelt voeding ook een belangrijke rol, zoals bij diabetes mellitus en nierziekten.

Team diëtetiek

De diëtisten van het Adrz hebben de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en hebben eigen aandachtsgebieden en specialisaties. Hierdoor zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van voeding.

De diëtist heeft specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Daarnaast beschikt de diëtist over medische kennis. Hierdoor is zij in staat om voorlichting en advies te geven over de invloed van voeding bij gezondheid en ziekte. Door de korte lijnen met de behandelend specialist en andere disciplines, zorgt de diëtist ervoor dat u de juiste voedingsbegeleiding krijgt. Hierbij wordt rekening gehouden met de aandoening, de behandeling, het individuele eetpatroon en de persoonlijke situatie.

Advies op maat

Soms moet u uw voeding aanpassen bij bijvoorbeeld een verminderde eetlust, ondervoeding en ongewenst gewichtsverlies. Ook bij afwijkingen in uw mond, slokdarm of maag kan dit het geval zijn. Uw specialist verwijst u dan door naar een diëtist, die u een persoonlijk advies geeft met begeleiding op maat.

Contact

Het team diëtetiek is op werkdagen tussen 8.00 en 13.00 uur telefonisch te bereiken via 088 125 00 00. U kunt ook een e-mail sturen naar dietetiek@adrz.nl of gebruik maken van het contactformulier op de site www.adrz.nl.