In het kort

Op afdeling interne treft u patiënten met allerhande klachten van de organen.  U kunt door de opname en de ziekte beperkingen ervaren in het bewegen en lopen. Deze beperkingen zorgen voor verminderde zelfredzaamheid.

Regelmatig wordt de fysiotherapeut door de internist ingeschakeld om u te begeleiden.U kunt ook altijd de specialist vragen om de fysiotherapeut in te schakelen als u merkt dat uw conditie afneemt en wanneer u vragen hebt t.a.v. actief blijven tijdens de opname.

Wat is het

Op de afdeling interne behandelen we patiënten met verschillende interne aandoeningen zoals hormoonziekten, nierziekten of maag-, darm- en leverziekten. De fysiotherapeut behandelt vooral de gevolgen van het ziek zijn. Zoals bijvoorbeeld moeite met ademhalen, hoesten, zwakte van het lichaam, verminderde conditie. Daardoor kunnen beperkingen zoals zelfstandig uit bed komen, lopen en traplopen ontstaan.

Behandeling

De fysiotherapeut vraagt in de eerste zitting wat uw beperkingen en klachten zijn. En wat belangrijk is  voor u zodat u weer zo goed mogelijk thuis kan functioneren. We doen een aantal onderzoeken en nemen  testen af. De uitkomsten van het onderzoek bespreken we met u en daaruit volgt het behandelplan.

De behandeling vindt over het algemeen op de afdeling zelf plaats. We oefenen samen met u de moeilijke activiteiten. Vaak krijgt u huiswerk oefeningen. Daarmee werkt u zelfstandig aan uw herstel.

Hoe gaat het verder

Als de behandeling van de specialist klaar is mag u met ontslag. Vaak kunt u na de opname direct naar huis. Het kan zijn dat u na opname eerst nog extra moet aansterken. Dit kan bijvoorbeeld in een zorghotel of revalidatieplek. In alle gevallen kunt u na de opname met  fysiotherapie doorgaan. Wij zorgen voor een overdracht naar onze collega’s.

Meer informatie

Meer informatie over Interne Geneeskunde leest u hier.