Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Een kinderarts houdt zich bezig met alle medische zorg voor kinderen, vanaf de geboorte tot het 18e levensjaar. Kindergeneeskunde is een breed vak, een kinderarts werkt daarom veel samen met medisch specialisten uit andere vakgebieden.

Werkwijze Kindergeneeskunde

Wanneer u met uw kind naar de kinderarts wordt verwezen, komt u op de kinder- en jeugdpolikliniek terecht (spreekuur in Goes en Vlissingen). Op de kinderafdeling werken uitsluitend gespecialiseerde kinderverpleegkundigen, zodat uw kind altijd wordt verpleegd door een kinderverpleegkundige. U mag dag en nacht bij uw kind blijven, ook wanneer het onder narcose wordt gebracht of wakker wordt in de uitslaapkamer. Verder mag u aanwezig zijn bij alle onderzoeken die bij uw kind plaatsvinden. De meeste kinderen kunnen gelukkig poliklinisch worden behandeld.

Opname kind

Voor kinderen die opgenomen worden, is er een aparte kinderafdeling in Goes, met een speelkamer waar pedagogisch medewerkers met uw kind bezig zijn. Voor dagbehandelingen van uw kind kunt u zowel in Goes als Vlissingen terecht. Zeeland heeft een goed kinderwijkteam, waardoor minder vaak opnames nodig zijn en de opnameduur korter is.

Voorbereidingsspreekuur operatie

Als uw kind wordt geopereerd, kunt u van tevoren met uw kind naar het voorbereidingsspreekuur komen. U en uw kind krijgen dan van de pedagogisch medewerker uitleg over de narcose en de operatie. Ook kunt u samen met uw kind een kijkje nemen op de kinderafdeling in Goes of kinderdagbehandeling in Vlissingen. Wij raden u aan van deze mogelijkheid gebruik te maken; de ervaring leert dat het de verwerking achteraf ten goede kan komen. U kunt u van tevoren aanmelden via 0113 234 325 (Goes) of via 0118 425 445 (Vlissingen).

Meer informatie

Meer informatie over kindergeneeskunde in het algemeen vindt u op:

Contact

Ons telefoonnummer vindt u bovenaan deze pagina. Ook kunt u per e-mail contact opnemen. Dit kan via doktersassistenten.polikindergeneeskunde@adrz.nl

Wachttijd Kindergeneeskunde: Goes 37, Vlissingen 38

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek.