Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Vaatchirurgie richt zich op aandoeningen van de bloedvaten. Dit betreft met name vernauwingen in de slagaderen van de benen, buik of de hals, verwijdingen van de slagaderen (aneurysma) en spataderen. In Adrz wordt de vaatchirurgie in de volle breedte aangeboden. Voor hoog-complexe problematiek bestaat er een intensieve samenwerking met het Erasmus MC.

Patiënten met wonden aan de voet bij diabetes mellitus kunnen terecht op het diabetische voetenspreekuur. Andere complexe wonden worden beoordeeld op de poli van het Wond Expertise Centrum. Tevens verzorgen de vaatchirurgen de vaattoegang (shunts) voor dialysepatiënten of leggen zij een peritoneale dialysekatheter (PD-katheter) aan.

Vaatziekten zijn vaak het gevolg van meerdere gezondheidsproblemen (hoge bloeddruk, overgewicht, suikerziekte, roken). De behandeling is daarom niet alleen gericht op de klachten, maar ook op alle oorzaken van de vaatziekte. De vaatchirurgen werken daarom ook nauw samen met andere specialisten: huisartsen, fysiotherapeuten, (interventie)radiologen, internisten, neurologen en cardiologen.

Contact

Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust aan uw behandelend arts of physician assistant Vaatchirurgie. Zij zijn ook te bereiken via Chirurgie.vaatchirurgie@adrz.nl.

Wanneer onverhoopt problemen ontstaan waarover u zich zorgen maakt, kunt u contact opnemen met de polikliniek chirurgie: 0113 234 237. Buiten werktijden kunt u bellen naar het algemene nummer van het ziekenhuis: 0113 234 00 00. Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten dan kunt u contact opnemen met de afsprakencentrale: 088 33 88 444.