Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Het project i-4-1 Health is een programma gericht op infectiepreventie en het bestrijden van antibioticaresistentie bij mens en dier. In Vlaanderen en Nederland werken 9 ziekenhuizen, 7 publieke gezondheidsdiensten, 7 kennisinstellingen en 3 bedrijven samen aan dit project.

Ontwikkeling IRIS

Binnen het project i-4-1-Health wordt een infectierisicoscan – IRIS – ontwikkeld. Dit is een digitaal meetinstrument waarbij de status van infectiepreventie van een ziekenhuisafdeling of andere setting – een crèche, verpleeghuis of veehouderij – op een gestandaardiseerde en objectieve manier in kaart wordt gebracht.

Bundelaanpak

De IRIS bestaat uit diverse audits op het gebied van infectiepreventie en antibioticaresistentie. We noemen dit een ‘bundelaanpak’. De IRIS meet zowel proces- als uitkomstmaten en zowel patiënt- als afdelingsgerelateerde variabelen. Denk aan handhygiëne van zorgverleners, juist gebruik van antibiotica, juist gebruik van invasieve hulpmiddelen, schoonmaak en dragerschap van bacteriën die ongevoelig zijn voor de gebruikelijke antibiotica

Het project i-4-1 Health startte op 1 januari 2017 en loopt tot en met 31 december 2019. Het Amphia Ziekenhuis is de projectverantwoordelijke organisatie en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is co-projectverantwoordelijk.

Meer informatie

Meer informatie over i-4-1 Health vindt u op I41Health.eu. Meer informatie over het Interreg-programma Vlaanderen-Nederland vindt u op Grensregio.eu.

Adrz - nieuwsbericht - Interreg Vlaanderen Nederland RGB