Bij Maag-, darm- en levergeneeskunde (MDL) worden klachten aan de spijsverteringsorganen behandeld. Het maag,- darm- en leverstelsel – of het digestieve systeem van voedingsstoffen voor het lichaam – zorgt namelijk voor de vertering en opname van voedingsstoffen voor het lichaam.

Maag-, darm- en leverstelstel

Het maag-, darm- en leverstelsel is bij de mens opgebouwd uit de mond, farynx, slokdarm, maag, darmen, alvleesklier, lever en galblaas. Een gastro-enteroloog wordt ook wel een maag-, darm- en leverarts (MDL-arts) genoemd. Een gastro-enteroloog behandelt uiteenlopende ziekten, waaronder tumoren, galstenen en ontstekingen als de ziekte van Crohn en hepatitis.

MDL-team

Het MDL-team van Adrz bestaat uit:

  • 4 MDL-artsen
  • 1 internist
  • 3 MDL-verpleegkundigen

De verpleegkundigen ondersteunen de MDL-artsen en zijn gespecialiseerd in chronische darmontstekingen, de ziekte van Crohn en/of colitis ulcerosa. Voor al uw vragen op dit gebied kunt u bij hen terecht. Bij Adrz werken 3 MDL-verpleegkundigen: J. Huijbregtse, S. Baas en L. Hage.

Meer informatie

Op de onderstaande websites vindt u meer informatie over veelvoorkomende maag-, darm- en leverproblemen:

Wachttijd Maag-, darm- en levergeneeskunde (MDL): Goes 44, Vlissingen 45

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek.