Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Bij Maag-, darm- en levergeneeskunde (MDL) worden klachten aan de spijsverteringsorganen behandeld. Het maag,- darm- en leverstelsel – of het digestieve systeem van voedingsstoffen voor het lichaam – zorgt namelijk voor de vertering en opname van voedingsstoffen voor het lichaam.

Maag-, darm- en leverstelstel

Het maag-, darm- en leverstelsel is bij de mens opgebouwd uit de mond, farynx, slokdarm, maag, darmen, alvleesklier, lever en galblaas. Een gastro-enteroloog wordt ook wel een maag-, darm- en leverarts (MDL-arts) genoemd. Een gastro-enteroloog behandelt uiteenlopende ziekten, waaronder tumoren, galstenen en ontstekingen als de ziekte van Crohn en hepatitis.

MDL-team

Het MDL-team van Adrz bestaat uit MDL-artsen, internisten en MDL-verpleegkundigen.

De verpleegkundigen ondersteunen de MDL-artsen en zijn gespecialiseerd in chronische darmontstekingen, de ziekte van Crohn en/of colitis ulcerosa. Voor al uw vragen op dit gebied kunt u bij hen terecht. Bij Adrz werken 3 MDL-verpleegkundigen: J. Huijbregtse, S. Baas en L. Hage.

Meer informatie

Op de onderstaande websites vindt u meer informatie over veelvoorkomende maag-, darm- en leverproblemen:

Wachttijd Maag-, darm- en levergeneeskunde (MDL): Goes 85, Vlissingen 87

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek. In overleg tussen uw huisarts en specialist is het mogelijk om af te wijken van de genoemde wachttijden. Als de wachttijd op uw voorkeurslocatie te lang is, kunt u de eerste afspraak op een andere locatie krijgen. Vervolgconsulten zijn daarna weer op uw voorkeurslocatie.