Adrz

Deze folder geeft u meer informatie over het SSR-onderzoek. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan beschreven.

Wat is een SSR-onderzoek?

SSR staat voor Sympathetic Skin Respons, de sympathische huidrespons. Bij dit onderzoek wordt er gekeken hoe uw sympathische zenuwstelsel functioneert. Dit zenuwstelsel regelt onbewuste functies in het lichaam, zoals de hartslag, de ademhaling, de bloeddrukregulatie en de zweetproductie. Bij het SSR-onderzoek wordt gemeten hoe uw huid reageert op prikkels, om zo de werking van het sympathische zenuwstelsel te beoordelen.

De dag van het onderzoek

De voorbereiding

  • Draag comfortabele kleding.
  • Vet uw huid niet in met lotion, crème of olie.

Het onderzoek

U wordt gevraagd om comfortabel te zitten of te liggen. Een KNF-laborant plakt elektroden op uw huid, zowel op uw handen als op uw voeten. Er worden milde elektrische prikkels toegediend bij uw elleboog en/of knieholte. De geplakte elektroden meten vervolgens hoe uw huid hierop reageert. De prikkels die gegeven worden zijn niet schadelijk, maar kunnen wat onaangenaam aanvoelen. Het volledige onderzoek duurt ongeveer twintig minuten.

Na het onderzoek

Na afloop van het onderzoek worden de geplakte elektroden verwijderd en kunt u naar huis. De laborant werkt het onderzoek uit en de neuroloog beoordeelt de resultaten. Uw behandelend arts bespreekt de uitslag met u.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen over het onderzoek? Stel deze dan aan uw behandelend arts, neem contact op met de polikliniek Neurologie via 088 125 00 00 of stel uw vragen tijdens het onderzoek.

Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten? Neem dan contact op via het contactformulier. Deze wordt vaak dezelfde werkdag nog in behandeling genomen. U kunt op werkdagen tussen 8.00 uur en 13.00 uur ook telefonisch contact opnemen met de Afspraakcentrale via 088 125 00 00, kies in het keuzemenu voor optie 1.

Annuleren moet tenminste 24 uur voor het onderzoek. In uw plaats helpen we graag een andere patiënt.