Opnameplein

Intakeverpleegkundige

De meeste patiënten die een geplande ingreep of behandeling moeten ondergaan komen bij de intakeverpleegkundige. Zij neemt een verpleegkundig anamnesegesprek af. Dit is een vraaggesprek om informatie van u te krijgen die relevant is voor de ingreep en zorg die u krijgt. Daarnaast geeft zij uitleg over wat er voor en na de ingreep gebeurd. Hiermee bent u goed geïnformeerd over de ingreep en weet u wat u te wachten staat.

De intakeverpleegkundige vraagt u ook om naam en telefoonnummer van uw contactpersoon. U kunt maximaal twee contactpersonen opgeven.

Operatieplanning

De opnameplanner plant samen met u een afspraak voor de operatie. Het kan voorkomen dat dit niet direct ingepland kan worden, u krijgt dan een afspraak thuisgestuurd. Ook krijgt u van de opnameplanner een overzicht (resume) mee, waarin de gemaakte afspraken bevestigd worden.

Doktersassistente

De doktersassistente neemt met u de vragenlijst door en neemt de controles bij u af.

Indien nodig wordt ook een ECG (hartfilmpje) bij u gemaakt.

Apotheek Service Punt

De medewerker van het Apotheek Service Punt (ASP) neemt uw medicijngebruik met u door en legt dit vast. Het is belangrijk dat u in het gesprek alle geneesmiddelen meldt die u gebruikt. Neem daarom een actueel medicatieoverzicht mee naar dit gesprek, ook van de middelen die u bij uw drogist of apotheek koopt zonder recept. De apothekersassistent vraagt bij uw apotheek ook een overzicht op van uw medicijnen. Tijdens uw ziekenhuisopname is de ziekenhuisapotheker verantwoordelijk voor de middelen die u gebruikt en om te zorgen dat uw behandelend arts precies weet wat u gebruikt. Uw behandelend arts beslist met welke geneesmiddelen u moet doorgaan, of dat het beter is dat een geneesmiddel wordt aangepast, vervangen of gestopt voor uw opname.

Mocht u niet akkoord gaan met het opvragen van het geneesmiddelen overzicht bij uw ‘eigen’ apotheek, dan kunt u dit kenbaar maken bij uw eigen apotheek.

Anesthesiespreekuur

Voor de operatie maakt u kennis met de anesthesioloog (of anesthesieverpleegkundige). Dit is de arts die zich heeft gespecialiseerd op de verschillende vormen van anesthesie (gevoelloosheid/verdoving), pijnbestrijding en intensieve zorg rondom de operatie.

De anesthesioloog is op de hoogte van uw aandoening. Hij of zij stelt u vragen over uw gezondheid, welke medicijnen u gebruikt en of u allergisch bent voor bepaalde medicijnen. Zo krijgt de anesthesioloog een indruk van uw gezondheid en welke vorm van verdoving het meest geschikt is voor u. Voordat u bij de anesthesioloog verschijnt, vult u de ‘Vragenlijst Preoperatief Onderzoek’ in. Deze vragenlijst ontvangt u op de polikliniek.