Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over trommelvliesbuisjes bij kinderen. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Nuchter zijn

Binnenkort wordt uw kind een paar uur in het ziekenhuis opgenomen om trommelvliesbuisjes te laten plaatsen. Voor deze ingreep moet uw kind nuchter zijn. Dit houdt het volgende in:

  • Na 0.00 uur mag uw kind niets meer eten.
  • Tot 6.00 uur ‘s morgens mag uw kind alleen water drinken.
  • Na 6.00 uur ’s morgens mag uw kind niets meer drinken.
  • Baby’s die flesvoeding krijgen, mogen na 2.00 uur ’s nachts niet meer drinken.
  • Baby’s die borstvoeding krijgen, mogen na 4.00 uur ’s nachts niet meer drinken.

Belangrijk: als u zich niet houdt aan bovenstaande voorschriften, loopt u het risico dat de operatie niet doorgaat. Bij niet nuchter zijn bestaat er namelijk gevaar van verslikken tijdens de narcose.

De operatie

Op de dag van de operatie wordt u op de afgesproken tijd verwacht in het ziekenhuis in Vlissingen. Op de afdeling trekt uw kind zijn/haar pyjama aan en krijgt een voorbereidend drankje en een zetpil. Daarna gaan de kinderen met een verpleegkundige een voor een naar de operatieafdeling. Een van de ouders of verzorgers kan mee om aanwezig te zijn bij het in slaap maken van het kind. Bij de operatiekamer (OK) worden u en uw kind begeleid door een operatieassistent.