Liever post digitaal ontvangen? Bekijk hier de instructie!

Weekendafsluiting 8 tot 11 september Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat renoveert de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 en sluit daardoor op verschillende momenten. Verkeer krijgt hier last van. In dit bericht leest u wat dit voor uw ziekenhuisbezoek kan betekenen en krijgt u tips om de hinder te beperken waar mogelijk.

Haringvlietbrug Afbeelding

Let op: weekendafsluiting Haringvlietbrug van vrijdag 8 september 22.00 tot maandag 11 september 05.00 uur.

Houd rekening met extra reistijd

Tijdens de afsluiting van de tunnel rijdt het verkeer een omleidingsroute. Deze omleidingsroute en de drukte op de weg zorgen voor fikse extra reistijd, boven op de normale reistijd. Bekijk de omleidingsroutes tijdens de renovaties van de Heinenoordtunnel.

Veelgestelde vragen

Wanneer is de Heinenoordtunnel afgesloten?

  • Van 7 augustus tot en met 1 september 2023.
  • In 2023 en 2024 is de tunnel ook een groot aantal weekenden en nachten, meestal in 1 rijrichting, afgesloten.
Voor de weekend- en nachtafsluitingen, zie de actuele planning op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.

Wanneer is de N59 afgesloten?

  • van 7 augustus t/m 28 augustus is de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein en aansluiting Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten.

Welke wegwerkzaamheden vinden er plaats?

Bij de Heinenoordtunnel worden alle technische installaties vervangen, zoals ventilatoren, brandblusvoorzieningen, camera’s en luidsprekers. Er komt een middeltunnelkanaal, de bestaande dienstgebouwen worden gerenoveerd en in de tunnel komen onder andere nieuwe lichtroosters, nieuwe ledverlichting en nieuw asfalt. Dit wordt gedaan in 2023 en 2024.

Hebben de afsluitingen/omleidingen invloed op mijn ziekenhuisbezoek?

Om de renovaties veilig uit te kunnen voeren zijn korte en langere afsluitingen van de brug en de tunnel noodzakelijk. Het verkeer wordt omgeleid en moet tijdens de afsluiting rekening houden met extra reistijd in de spitsen die op kan lopen tot meer dan een uur. Patiënten die met spoed naar het Erasmus MC moeten en patiënten uit ons verzorgingsgebied die in Erasmus MC onder behandeling zijn, kunnen vertraging oplopen door de werkzaamheden. In het geval van de Heinenoordtunnel kan spoedverkeer gebruik maken van de tweede buis.

Wat gebeurt er om de verkeershinder te beperken?

Voor patiënten die met eigen vervoer voor een behandeling of onderzoek naar het Erasmus MC gaan, wordt verwacht dat de reistijd (aanzienlijk) langer kan zijn. Dat is zeer vervelend, maar helaas niet te voorkomen. Om de hinder van afsluitingen te beperken treft Rijkswaterstaat verschillende maatregelen. De renovaties worden zo veel mogelijk in weekenden en vakantieperiodes uitgevoerd, dan is er minder verkeer op de weg. Verder zijn er maatregelen als omleidingen, adviesroutes, aanpassingen van bestaande wegen. Zij houden het openbaar vervoernetwerk in stand en er komen acties om fietsen of reizen met het openbaar vervoer te stimuleren. Een totaaloverzicht van de maatregelen staat op www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel. Adrz heeft afspraken gemaakt met de regio over de bereikbaarheid en beschikbaarheid van de acute zorg. Ook informeren en helpen we waar nodig en mogelijk patiënten, naasten, medewerkers en medisch specialisten indien er problemen dreigen te ontstaan.

Waar vind ik meer informatie?

Rijkswaterstaat communiceert over  de voortgang van de renovatie, de afsluitingen, de omleidingen,de maatregelen en de alternatieven om de hinder en vertragingen te beperken via de website van Rijkswaterstaat (Heinenoordtunnel).