Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Mevrouw Van Welsem volgde haar studie en opleiding in het Academisch Medisch Centrum en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. In januari 2012 is ze begonnen met haar werkzaamheden bij Adrz als internist-nefroloog. Ze behandelt met name patiënten met niergerelateerde aandoeningen zoals chronische nierziekten, systeemziekten, hoge bloeddruk, nierstenen, patiënten na een niertransplantatie. Daarnaast is ze als een van de drie nefrologen verantwoordelijk voor de dialysebehandelingen van patiënten met eindstadium nierziekten. Ook verricht zij algemene internistische werkzaamheden en ziet zij patiënten met diabetes mellitus, schildklierziektes en werkt zij voor de osteoporosepoli.

Persoonlijk contact met patiënten en een vertrouwensband opbouwen vind ik erg belangrijk

‘Als internist-nefroloog zie ik veel patiënten met chronische nierproblemen. Door de jaren heen kun je een goede band met hen opbouwen en ze begeleiden en behandelen. Wanneer de nieren het helemaal opgeven, kun je de patiënten ook begeleiden in de stap naar bijvoorbeeld dialyse of eventueel niertransplantatie. Dat maakt dat je langdurig en intensief contact met je patiënten hebt en dat maakt het werk voor mij extra waardevol. Persoonlijk contact met patiënten en een vertrouwensband opbouwen vind ik erg belangrijk.

Mijn doel is om de nefrologische zorg in Zeeland optimaal te houden. Patiënten kunnen voor nagenoeg alle nefrologische zorg terecht in ons ziekenhuis en daar ben ik trots op. Met mijn enthousiasme en openheid hoop ik goede internistische en nefrologische zorg te kunnen blijven leveren aan de Zeeuwse bevolking. Daarnaast geniet ik met mijn gezin, als niet-Zeeuwse, intens van het wonen en werken in deze mooiste provincie van Nederland.’

BIG-nummer

89.061.829.901