Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Veelgestelde vragen over mondneusmasker

Veelgestelde vragen

Ben ik verplicht om een mondneusmasker te dragen in Adrz?

In belang van alle patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers en vrijwilligers, verzoeken we patiënten die een afspraak hebben, begeleiders en bezoekers een medisch mondneusmasker te dragen. In de wachtruimtes geldt een maximum aantal personen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, patiënten, begeleiders, bezoekers en medewerkers. U mag uw eigen medisch mondneusmasker meebrengen. Een stoffen mondneusmasker is niet toegestaan.

Moet mijn kind een mondneusmasker op?

Kinderen onder 13 jaar hoeven geen mondneusmasker te dragen in Adrz, tenzij het kind klachten heeft die overeenkomen met COVID-19-klachten.

Wat voor mondneusmasker moet ik dragen?

Het mondneusmasker moet een medisch mondneusmasker zijn. Een stoffen mondneusmasker is niet toegestaan. We vragen u zelf voor dit mondneusmasker te zorgen.

Waar moet ik het mondneusmasker dragen?

In belang van alle patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers en vrijwilligers, verzoeken we patiënten die een afspraak hebben, begeleiders en bezoekers een medisch mondneusmasker te dragen. Binnen locaties van Adrz blijft het dragen van een medisch mondneusmasker overal verplicht, omdat het houden van afstand van 1,5 meter op veel plaatsen in het ziekenhuis niet mogelijk is.

Hoe draag ik veilig een mondneusmasker?

Bekijk dit filmpje  over hoe u een mondneusmasker moet opzetten en wanneer u een mondneusmasker moet vervangen.