Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Veelgestelde vragen over mondneusmasker

Veelgestelde vragen

Ben ik verplicht om een mondneusmasker te dragen in Adrz?

Ja, u bent verplicht om een mondneusmasker te dragen. Als ziekenhuis stellen wij het dragen van een mondneusmasker verplicht. We doen dit om de kans op besmetting zoveel mogelijk te verkleinen. In Adrz gelden onze eigen huisregels en mogen wij daarom afwijken van de landelijke adviezen.

Moet mijn kind een mondneusmasker op?

Kinderen onder 13 jaar hoeven geen mondneusmasker te dragen in Adrz, tenzij het kind klachten heeft die overeenkomen met COVID 19-klachten.

Wat voor mondneusmasker moet ik dragen?

Het mondneusmasker moet een niet-medisch mondneusmasker zijn. Dit zijn dezelfde maskers die u ook in het openbaar vervoer moet dragen en overal kunt kopen. U mag een stoffen masker of een wegwerpmasker gebruiken. We vragen u zelf voor dit mondneusmasker te zorgen.

Waar moet ik het mondneusmasker dragen?

U doet het mondneusmasker op voordat u Adrz binnenkomt. U draagt het in alle ruimtes van het ziekenhuis tenzij u toestemming krijgt om het af te doen van uw behandelaar of zorgverlener in Adrz.

Moet ik nog door de screening als ik een mondneusmasker op heb?

Het is belangrijk voor uw zorgverlener om te weten of u gezondheidsklachten heeft die overeenkomen met COVID-19klachten. Daarom blijft de screening nodig. Heeft u klachten die op corona wijzen, dan krijgt u van ons bij de ingang van het ziekenhuis een medisch mondneusmasker. Dit medisch mondneusmasker draagt u tot het ziekenhuis verlaat.

Moet ik nog 1,5 meter afstand houden als ik een mondneusmasker draag?

Ja, houd altijd 1,5 meter afstand, ook als u een mondneusmasker draagt.

Hoe draag ik veilig een mondneusmasker?

Bekijk dit filmpje  over hoe u een mondneusmasker moet opzetten en wanneer u een mondneusmasker moet vervangen.