Het nieuws over maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) volgt elkaar snel op. Via deze website houden we u op de hoogte.
Hier leest u het laatste nieuws en de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

U bent door uw huisarts verwezen naar het Borstkankercentrum. Afhankelijk van uw indicatie verwijst de huisarts u eerst naar de oncologisch chirurg (mammachirurg)/verpleegkundig specialist mamma of direct naar de radioloog van het Borstkankercentrum.

De verwijzing

  • Verwijzing naar de radioloog van het Borstkankercentrum: er zal als u ouder bent dan 30 jaar over het algemeen een mammografie gemaakt worden, aangevuld met een echografie indien noodzakelijk. Wordt er een verdachte afwijking gezien, dan wordt in deze zelfde zitting een weefselreepje geoogst. Indien een weefselreepje wordt geoogst, dan wordt u doorverwezen naar de oncologisch chirurg of verpleegkundig specialist en wordt  lichamelijk onderzoek van beide borsten verricht.
  • Verwijzing naar de oncologisch chirurg (mammachirurg): u krijgt een intakegesprek met de oncologisch chirurg (mammachirurg) of de verpleegkundig specialist. Uw probleem wordt in kaart gebracht en een aantal aanvullende gegevens wordt verzameld. Daarna wordt lichamelijk onderzoek van beide borsten verricht. U wordt vervolgens voor aanvullend onderzoek en/of echografie doorverwezen naar de radioloog.

De afspraak

Wij adviseren u om uw partner, een familielid of een vriend of vriendin mee te nemen.

Voorbereiding op de afspraak

  • Als u medicatie gebruikt, vragen wij u een volledig medicatieoverzicht mee te nemen.
  • Het gebruik van bloedverdunners moet u altijd melden. Plavix en Clopidogrel mag u 5 dagen voorafgaand aan het bezoek aan het Borstkankercentrum niet meer gebruiken.
  • Als u bij de trombosedienst bekend bent met het gebruik van Fenprocoumon, Marcoumar, Sintromitis of Acenocoumarol, dan worden eventueel aanvullende puncties of biopsieën op een ander tijdstip gepland met instructies aan de trombosedienst.
  • Als u ergens allergisch voor bent, vragen wij u dit altijd te melden.
  • Komt er binnen uw familie borst- en/of eierstokkanker voor, aan de kant van uw moeder of vader? Geef dit dan tijdens het consult aan ons door.
  • Om de mammografie goed te kunnen maken, mag u op de dag van het onderzoek geen bodylotion, vettige douchegel, zinkzalf, doucheolie en/of talkpoeder gebruiken.

De huisarts

Na uw bezoek aan het Borstkankercentrum brengen wij uw huisarts op de hoogte van de uitkomst van de onderzoeken. Indien u hier behoefte aan heeft, kunt u contact opnemen met uw huisarts voor een gesprek. Als geen afwijkingen worden gevonden, wordt u doorgestuurd naar uw huisarts. Dan wordt in dezelfde zitting een weefselreepje geoogst. Uw huisarts wordt geïnformeerd over uw uitslagen en het traject. De huisarts wordt verder betrokken in het gehele traject.

Bekijk hier de folder over uw bezoek aan het Borstkankercentrum.

Bij het Borstkankercentrum krijgen vrouwen die een knobbeltje in de borst hebben ontdekt meteen dezelfde dag uitslag. Vrouwen krijgen na een reeks onderzoeken meteen te horen of er niets aan de hand is, of dat verder onderzoek nodig is. Lees hier het volledige nieuwsbericht over het snelle behandeltraject.